Algemene vergadering 2023

1 datum, 3 locaties, meer dan 30 workshops: LET’S COOP op 20 juni!

Kom naar Antwerpen, Brussel of Luik voor een leerrijke, maar ontspannende dag. Wie ‘algemene vergadering’ hoort, denkt aan een veel te ernstige werkvergadering, maar niets is minder waar! Bij Smart is 20 juni een dag vol ontmoetingen, vrolijkheid en infomomenten, mét een hapje en een drankje. Al vergeten we natuurlijk niet de accurate balansen en jouw democratische stem voor vooruitgang. De algemene vergadering van de coöperatie is synoniem voor vreugde, professionele kennis en constructieve cijfers. Elk jaar in juni zetten we de machine samen terug in gang en dankzij jullie blijft ze draaien!

 

 

Belangrijke links

 

WAAROM EEN ALGEMENE VERGADERING?

De algemene vergadering is een belangrijk moment voor het democratische leven van onze coöperatie. Het is de ideale gelegenheid voor jullie, onze vennoten, om samen te komen en te discussiëren, vragen te stellen, jullie stem te laten horen en vooral jullie beslissingsbevoegdheid te laten gelden. Smart rekent erop dat jullie meedoen.

Dat formele moment is ook een tijd geworden van samen praten en leven. ‘s Ochtends worden de activiteiten van 2022 en berekende resultaten voorgesteld, net als de uitdagingen voor 2023. In de namiddag is er tijd voor workshops, praktijkuitwisselingen, debatten, conferenties en ontspannende activiteiten, en we sluiten de dag af met een drankje en een streepje muziek. Ben je alleen? Kom andere leden ontmoeten en netwerken vormen. Of kom gewoon genieten van het gezelschap.

Het programma

 

HOE KAN JE STEMMEN?

Elke vennoot van de coöperatie heeft stemrecht (een persoon = een stem). De stemming verloopt elektronisch en is geopend tot 17 uur op 20 juni. Als vennoot ontvang je een mail met een link naar de stemmingsinterface. Of je kan ook stemmen vanaf je Smart-account.

 

WAAR VIND JE INFORMATIE?

→ Neem deel aan de workshop Jaarrekeningen 2022, begroting 2023

Na de ontleding van begrippen als activa en passiva, resultatenrekening, investering en boekhoudkundige balans, en de presentatie van de cijfers 2022 van Smart, heb je alles in handen om tijdens de algemene vergadering op 20 juni te kunnen stemmen. Informatie en transparantie zijn nu eenmaal nodig om je democratische bevoegdheid te kunnen uitoefenen.
Schrijf je dus nu in voor de online workshop op 15 juni om 16 uur.

De workshop vindt ook plaats in het Frans:

  • in Brussel, op 12 juni, van 10 tot 11u30, gevolgd door een drink. Inschrijven
  • online via videocall, op 12 juni van 10 tot 11u30. Inschrijven
  • in Luik, op 12 juni, van 16 tot 18 uur, gevolgd door een drink. Inschrijven

Bekijk deze video: De rekeningen 2022

Bekijk deze video: Voorstelling verslagen

Ontdek de kandidaten voor de verkiezing van de Raad van bestuur

Raadpleeg de infodocumenten, waaronder het jaarverslag 2022

Stel je vragen op het online forum

(forum) Om deel te nemen, moet je een account aanmaken. Zodra je het goede kanaal hebt gevonden, klik je onderaan op DOE MEE. Zo verlies je de link niet.
Meer weten? Klik op de startknop en ontdek hoe je de chat gebruikt.

→ Kom op 20 juni naar de algemene vergadering (in Antwerpen, Brussel of Luik) of volg alles online op ons YouTube-kanaal.

 

Een laatste argument? Op 20 juni zijn alle blikken gericht op het biertje dat speciaal voor de 25e verjaardag van Smart door CoHop gebrouwen werd. Want na de balansen en rekeningen is een schuimende verfrissing waarschijnlijk welgekomen. Belgischer kan bijna niet … Jij komt toch ook?

 

#Letscoop2023