Algemene vergadering 2021

De algemene vergadering vond plaats op 22 juni. 

Ben je al langer lid of nog maar pas, ben je klant of partner, en wil je graag meer weten over het leven van onze gedeelde onderneming? Kom dan zeker langs op de jaarlijkse algemene vergadering!

De editie 2021 werd omwille van de gezondheidssituatie in Brussel gefilmd en online uitgezonden, maar in normale omstandigheden is het de ideale gelegenheid om allemaal samen te debatteren, informatie te verwerven en beslissingen te nemen in een ontspannen sfeer.  

Let’s Coop! 

Lees het jaarverslag Smart 2020

Herbekijk de conferentie in aanloop naar de algemene vergadering:

Ontmoeting met Ander Etxeberria van de coöperatie Mondragon, de grootste coöperatie ter wereld met 75.000 werkers in Spanje. Interview in het Engels door Sarah de Heusch van de coöperatie Smart op 22 juni.
Vertaling NL https://www.youtube.com/watch?v=wBPOA-31lvE
Original version ENG https://www.youtube.com/watch?v=p1nwVWhErU0

Herbekijk de algemene vergadering:

22 juni om 15u30 bij Smart in Brussel (in de KOP)
https://youtu.be/KE8t9Arv_rk

Algemene vergadering 2021 in het Nederlands:
Vertaling NL https://www.youtube.com/watch?v=MFy9tkQGduM

General Assembly 2021 in English:
English translation https://www.youtube.com/watch?v=sdeVOLl0rzM

Alle info van 22 juni:

Het format 

De algemene vergadering is een hoogtepunt voor onze coöperatie, een formeel moment dat voor ons ook ruimte moet bieden voor gesprekken en een gezellig samenzijn. We moesten de gezondheidsregels naleven, maar konden niet wachten om jullie terug te zien. Het format van onze jaarlijkse algemene vergadering werd dan ook grondig omgegooid. Sommige teams organiseerden lokale evenementen, al dan niet de hele dag. Zo kon je bijvoorbeeld een workshop volgen of een aperitiefje gaan drinken, of live de uitzending van de algemene vergadering meepikken. 

Wie liever thuisbleef, kon ook deelnemen aan een rijkgevuld onlineprogramma (vooral via het platform Jitsi met als voordeel dat inschrijven niet nodig was).   

De formele algemene vergadering en de conferentie ervoor vonden dus plaats op afstand. Alles werd live uitgezonden op Youtube en Facebook, en ook in bepaalde kantoren. 

De stemming 

Elke vennoot van de coöperatie heeft stemrecht (een persoon = een stem). Zoals elk jaar verliep de stemming elektronisch. Begin juni kregen alle vennoten een mail met de stemprocedure en de resoluties waarover gestemd moest worden. Documenten en video’s werden ter beschikking gesteld en er werden nog infomomenten georganiseerd zodat iedereen vragen kon stellen en met kennis van zaken een stem kon uitbrengen. 

Welke info?

Er werden verschillende elementen en middelen ter beschikking gesteld om te helpen bij de stemming:

De resoluties en bijhorende documenten
De lijst van kandidaten voor de verkiezing van de Raad van bestuur. Ze werden voorgesteld tijdens een videoconferentie (in het Frans) op 14 juni.
— Op 18 juni 2021 kon iedereen deelnemen aan een videoconferentie voor de presentatie van het strategisch plan 2025.
— De algemene vergadering zelf, met de mogelijkheid om vragen te stellen via de sociale netwerken.
— Het was ook mogelijk om vragen te stellen via mail: letscoop@nullsmart.coop

Vragen over de jaarlijkse algemene vergadering? 

Neem contact op met ons via letscoop@nullsmart.coop

#Letscoop2021