Algemene vergadering 2020

In het kort

In 2020 vond onze algemene vergadering plaats op 23 juni om 15u. Ze werd online uitgezonden via YouTube en Facebook, waardoor het publiek live kon volgen en vragen stellen. Op de onderstaande links kan je de algemene vergadering herbekijken:
* Facebook NL
https://www.facebook.com/SmartCoopBelgie/posts/2789413027847130

* Facebook FR (start met kijken op 56 min)
https://www.facebook.com/SMartBeFR/posts/3081215311965882

* YouTube NL
https://youtu.be/PB-zgRtwGIw

* YouTube ENG
https://www.youtube.com/watch?v=B7sWSpMPx6E

* YouTube FR
https://youtu.be/N1uHxJVLyas

  • Net als de voorbije jaren werd er elektronisch gestemd.  
  • Documenten, video’s en momenten voor uitwisseling gaven de nodige informatie, zodat iedereen met kennis van zaken kon stemmen.  
  • Vragen? letscoop@nullsmart.coop

Go toAgenda van de algemene vergadering  en resultaten (SmartCoop) 

Blaise Ludik, acteur en vennoot: Waarom ik deelneem

Een aangepaste formule

Sinds enkele jaren vormt de algemene vergadering een hoogtepunt voor de coöperatie, een formeel moment dat ook in het teken staat van het coöperatieve leven, interessante ontmoetingen en uitwisselingenDoor de coronacrisis moesten we de formule echter herzien en konden er geen workshops, conferenties of barbecue doorgaan. De algemene vergadering vond dus plaats in digitale vorm en werd live uitgezonden op YouTube en Facebook. In het programma, dat in de specifieke context van het voorjaar 2020 werd samengesteld, stonden uitwisseling en participatie centraal. Zo konden de vennoten mee beslissen over de toekomst van de coöperatie. Door het gebrek aan een gezamenlijke maaltijd bleven we allemaal wat “op onze honger zitten”, maar uitstel is geen afstel, en de stemming verliep desondanks zonder problemen.  

Het was mogelijk om gedurende een tiental dagen te stemmen, tot de stemming werd afgesloten op dinsdag 23 juni om 16u30. Ter herinnering, als vennoot van de coöperatie heb je stemrecht (op basis van het principe 1 vennoot = 1 stem) en toegang tot alle discussies en jaarlijkse werkgroepen. Net als de vorige jaren verliep de stemming elektronisch. Je kon dus stemmen van eender waar! Alle vennoten (leden, vaste medewerkers, partners) kregen evenveel tijd om te stemmen. De resoluties en de stemprocedure werden persoonlijk via mail doorgestuurd.

Meer info …

Om jullie zo goed mogelijk te informeren en ervoor te zorgen dat jullie met kennis van zaken konden stemmen, stelden we verschillende middelen ter beschikking: video’s, documenten, infomomenten. Hier kan je alles herbekijken.

Video 2020 met het verloop van de vergadering, de resoluties, de cijfers 2019, Smart in Progress en wijziging van de statuten:

In aanloop naar de algemene vergadering zelf werd op 16/06 een videoconferentie rond de cijfers 2019 georganiseerd met Thomas Blondeel en Nicolas Wallet.

Nog vragen?

De algemene vergadering duurde niet zo lang. Toch hebben we geprobeerd om live te antwoorden op alle vragen die via de commentaren of discussiekanalen werden gesteld. Heb je nog een vraag voor het team dat de algemene vergadering 2020 of 2021 heeft georganiseerd? Dan kan je terecht op dit adres: letscoop@nullsmart.coop

Aarzel niet om voor 2020 het jaarverslag te lezen, de video’s van de algemene vergadering te herbekijken, of de resultaten van de verschillende stemmingen te raadplegen.

Democratie, gedeelde onderneming, samen komen we verder: Let’s coop!

Go to#Letscoop2020