Algemene vergadering 2022

De algemene vergadering van onze coöperatie vond plaats op 21 juni 2022.

Het was een editie in vol ornaat en een heuglijke dag! Jullie waren talrijk aanwezig om over je activiteit te praten en ervaringen te delen met andere vennoten, te luisteren naar de toekomst van de coöperatie, een groepswandeling te maken door de straten van Sint-Gillis en met z’n allen te genieten van een hapje en een drankje … Op 21 juni dachten we samen na over de toekomst van onze coöperatie en brachten we onze stem uit. We wisselden de nodige informatie uit en zetten in op herbronning. Kortom, het was een vreugdevol weerzien op 21 juni. BEDANKT dus voor jullie stemmen (meer dan 1.000!), jullie betrokkenheid die het hele project doet opleven & let’s coop!

Een paar sfeerbeelden

Video’s

Replay per sessie op YouTube :

– Keynote door Alex Bird – Democratie & coöperatie
original English   –   met NL vertaling
– Pr. Tine De Moor, verslag van de dag: terugblik op en reflectie over deze dag door onze uitzonderlijke gast
original English   –  met NL vertaling
– Conferentie – Kleine, middelgrote of grote coöperaties tegenover de transitie
– Conferentie – Hoe een andere manier van werken het eindresultaat beïnvloedt
Algemene vergadering SmartCoop en stemming van de vennoten

De hele dag, 8 uur in beeld
Let’s Coop in het Nederlands
Let’s Coop in English

Andere links

Iedereen beleeft de algemene vergadering op zijn of haar manier

Sommigen willen alle workshops meepikken, anderen slenteren gezapig rond met een drankje in de hand. Nog anderen kiezen een stoel uit in de KOP voor een conferentie en blijven daar zitten tot de avond valt. Er zijn ook mensen die van de gelegenheid gebruikmaken om bij te praten met oude bekenden. En dan vergeten we nog de lekkerbekken die zes keer langs de barbecue passeren, of de mensen voor wie “vergadering” synoniem is met ernst, een formele algemene vergadering waar alle vennoten geïnformeerd worden en hun stem kunnen uitbrengen. Ten slotte volgen sommigen de algemene vergadering van op afstand, achter hun scherm, door de hele dag de livestreams te volgen. Een ding is zeker: als je de algemene vergadering meemaakt, neem je deel aan het leven van onze coöperatie.

Het programma in een oogopslag

  • Vanaf 9 uur: ontbijt, keynote Democratie en coöperatie, een ijsbreker van formaat … en een dertigtal andere workshops
  • 12-14 uur: komen eeeeten … tijd voor barbecue!
  • 14 uur: workshops en conferenties: Het beroep van adviesverlener herbekeken; Pauze nemen tijdens het werk, het is een kunst; Zich bijscholen om beter samen te werken …
  • 15u30: het verslag van de dag
  • 16u15: de formele algemene vergadering. We praatten er over 2021, de rekeningen & de balans, maar ook over de toekomst en de vernieuwing van de Raad van bestuur
  • 18u15: resultaten van de stemming, aperitief, hot dog (met én zonder vlees), muziek en dans!

Maar ook zeefdruk, sprot (ja hoor, sprot, je leest het goed … iets zoals sport maar dan specialer), boeken, sorbet … kortom, van alles een beetje, voor ieder wat wils, de hele dag door!

Bedankt voor jullie stem!

Elke vennoot van de coöperatie heeft stemrecht (een persoon = een stem). De stemming verliep elektronisch en was geopend tot 17u30 op 21 juni. Alle vennoten kregen een mail met een link naar de stemmingsinterface. Bovendien was het dit jaar mogelijk om te stemmen vanaf het Smart-account.

Meer info

Vragen of suggesties? Mail ons op dit adres: letscoop@nullsmart.coop

#Letscoop2022