Publicaties

Klik hier voor de analyses Meer in het Frans

Klik hier voor de studies Meer in het Frans

Klik hier voor het documentatiecentrum

 

Levenslang leren

Kanttekeningen en bedenkingen bij uw werkkader

Sinds 2012 houdt een specifieke afdeling binnen Smart zich bezig met de publicatie van analyses in het kader van ‘levenslang leren’. Ze maakt afwegingen die niet noodzakelijk onze standpunten weerspiegelen, maar wel bijdragen tot het debat over kwesties die verband houden met autonome werkers.

Thema’s zijn onder meer cultuur- en werkgelegenheidsbeleid, de culturele en sociale economie, auteursrechten, economie, solidariteit (universele uitkering, samenwerkingsverbanden…), de verdediging van de autonome werknemer, de coöperatieve beweging, etc.

Deze korte analyses en studies worden geschreven door medewerkers van Smart maar ook door externe auteurs, meestal mensen die gebruik maken van de diensten van Smart.

Al deze teksten worden gepubliceerd onder de Creative Commons-licentie. Het staat iedereen vrij deze teksten te downloaden en met anderen te delen, weliswaar steeds met vermelding van de naam van de auteur en de uitgever en zonder de tekst te veranderen of commercieel te gebruiken.

Sommige studies of analyses worden gepubliceerd in het kader van onze collectie Les Cahiers en zijn beschikbaar in onze kantoren tegen de prijs van €1.

Klik hier voor de analyses Meer in het Frans

Klik hier voor de studies Meer in het Frans

Heb je een voorstel voor een artikel? Neem dan contact op met
Carmelo Virone.

 

Studie en documentatie

Analyses en documentatiebronnen rond uw werkkader

Met thematische en sectorale studies en publicaties, statistische analyses, samenwerking met universiteiten, onderzoekscentra en externe deskundigen, helpen wij de kennis van het terrein te verdiepen op een kritische en toekomstgerichte manier.

Onze studies en analyses zijn erg divers: we publiceren onder meer boekenkerncijfersportretten en working papers.

De studies en artikelen van Smart in deze rubriek vallen onder de Creative Commons-licentie. Het staat iedereen vrij deze teksten te downloaden en met anderen te delen, weliswaar steeds met vermelding van de naam van de auteur en de uitgever en zonder de tekst te veranderen of commercieel te gebruiken.

 

Met de steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles
logo_culture.be  logo_FWB