Smart: de gedeelde onderneming …

Smart biedt zijn leden niet alleen een originele oplossing om hun economische activiteit te ontwikkelen, maar stelt ook diensten ter beschikking in tal van domeinen: juridisch, financieel, administratief, opleidingen, economische begeleiding, coworkingruimten. Concreet biedt Smart advies, opleidingen en tools (administratief, juridisch, fiscaal en financieel) om autonome werkers bij te staan in de ontwikkeling van hun professionele activiteit. Dankzij het statuut van ondernemer-loontrekkende bij Smart is het mogelijk om sociale bescherming en echt ondernemerschap met elkaar te verzoenen.

Smart verenigt professionals uit verschillende disciplines die samen binnen de juridische structuur van een coöperatieve vennootschap werken en middelen uitwisselen. Zo kunnen ze in volle autonomie hun economische activiteit ontwikkelen en zich een loon uitbetalen dat fiscaal belast wordt en recht geeft op sociale zekerheid.

Onze gedeelde onderneming werd in 1998 in België opgericht en begeleidt duizenden autonome werkers bij de ontwikkeling van hun activiteiten in erg uiteenlopende sectoren. Smart en haar partners zijn aanwezig in bijna 35 steden in 8 Europese landen. In België heeft Smart 10 vestigingen

Go toOnze diensten