Pierre D'haenens
Man
Categorie A: Loontrekkend ondernemer
Tubize
Momenteel lid van de Raad van Bestuur SmartCoop

Heb je al een ander engagement binnen Smart (RvB, ethisch comité, Smart in Progress, andere) of heb je ervaring in andere coöperaties?

Ik heb deelgenomen aan drie cycli van Smart iProgress en ben sinds 2008 bestuurslid van de Stichting Smart in België.

Beschrijf hier je beroep of je activiteit

Ik ben vuurkunstenaar. Sinds twintig jaar ontwerp en ontwikkel ik installaties met vuur voor theater, opera, festivals en evenementen. 
Dankzij Showflamme“, mijn economische activiteit binnen Smart, kon ik de productie van tal van interactieve werken financieren die werden voorgesteld tijdens verschillende tentoonstellingen. 

Welke competenties en ervaringen wil je bij de Raad van bestuur en het project Smart aanbrengen?

Als voormalig zelfstandige en bedrijfsleider, en als lid van de Raad van bestuur van Smart sinds verschillende jaren, stel ik graag mijn ervaring ten dienste van de evolutie van dit mooi coöperatief project.  
Ik ben betrokken en beschikbaar, en wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en de evolutie van de economische activiteiten naar een systeem dat nog meer autonomie toelaat in de praktijk.

Waarom stel je je kandidaat voor de Raad van bestuur?

De RvB van de coöperatie heeft zichzelf moeten uitvinden, en het heeft drie jaar geduurd voor alles goed op de rails stond. Een volledige vernieuwing van de Raad van bestuur zou betekenen dat een groot deel van het afgelegde pad verloren gaat. Mezelf opnieuw kandidaat stellen, is een manier om onze afgevaardigd bestuurders te steunen door continuïteit en stabiliteit te brengen in het bestuur van het vrachtschip dat SmartCoop geworden is.

Hoe zie je Smart in de toekomst? Wat is jouw langetermijnvisie voor het project?

Er wacht de coöperatie een belangrijke rol in een economie die niet meer functioneert. 
Door een sociaal netwerk te vormen dat waardigheid en respect voor de ander biedt, zal de grote transformatie een antwoord moeten bieden op een realiteit van een steeds meer gediversifieerde en geïndividualiseerde gemeenschap.  
Het gemeenschappelijk maken van middelen en diensten is al heel waardevol gebleken en moet internationaal voortgezet worden om de implementatie mogelijk te maken van tools die de mobiliteit van kunstenaars faciliteren. 
Er is een andere beroepswereld op komst, laten we er samen aan bouwen …


 
 
Terug naar de lijst met kandidaten