Juridische bijstand

De juridische dienst ziet toe op de juridische veiligheid van het professionele parcours van de leden van Smart en staat dus in voor hun administratieve of gerechtelijke verdediging.

Onze adviesverleners stellen alles in het werk om je een complete dienstverlening te bieden. Met specifiekere vragen kun je terecht bij ons team van juristen. Deze dienst adviseert je over de sociale en fiscale wetgeving, auteursrechten en naburige rechten en alle contracten met betrekking tot die materies. Verder kan het advies betrekking hebben op de werkloosheidsregeling, internationale mobiliteit, handelsrecht … en in het algemeen op elke rechtsmaterie die verband houdt met je socioprofessionele carrière.

Deze gratis dienst biedt ook juridische bijstand en bemiddeling voor leden met moeilijke dossiers inzake fiscaliteit of werkloosheid.

Neem gerust contact op met onze adviesverleners in een van de kantoren van Smart voor meer informatie.

 

Advies over intellectueel eigendomsrecht

Heb je bijkomende vragen rond het auteursrecht of naburige rechten? Onderhandel je met een klant over je auteursrechten en heb je advies nodig om een overeenkomst of bijzondere clausules op te stellen? Heb je een geschil over je auteursrechten of een contract? Heeft iemand jouw werk geplagieerd?

Dan kun je een beroep doen op onze dienst voor gespecialiseerd advies op het vlak van artistieke en tijdelijke activiteiten.

In tegenstelling tot de basisdienstverlening van de juridische dienst is deze dienst betalend. Als lid van Smart kun je echter aan een voordelig uurtarief terecht bij onze partner die gespecialiseerd is in al deze onderwerpen. Je kunt van tevoren om een offerte vragen om de kosten van een consultatie beter in te schatten.