SMart BE

Infosessie

Het administratief kader waarin freelancers werken is vaak complex. Daarom geven we verschillende keren per maand infosessies in Vlaanderen en Brussel over hoe je je activiteiten zakelijk kan vormgeven, hoe je je auteursrechten kan beheren en waar je moet op letten bij het afsluiten van een contract.

De infosessie “de zakelijke kant van artistiek werk” wordt vervangen door een nieuwe sessie: “SMart: Wegwijzer”. Meer info

SMart : Wegwijzer

Deze sessie licht onze diensten toe en de werking van onze tools. We geven uitleg bij onze administratieve tools, die je toelaten je werk als loontrekkende aan te geven in alle autonomie (Contract en Activiteit). Je kan je know-how uitoefenen terwijl wij je begeleiden bij het administratieve luik.

Schrijf je in voor een infosessie in:

Gratis infosessie over auteursrechten

Wat zijn auteursrechten en naburige rechten? Wat moet je doen als jouw beelden of muziek gebruikt worden? Waar moet je op letten bij het afsluiten van een contract auteursrechten? Wat zijn de voor- en nadelen van beheersvennootschappen? Hoe worden auteursrechten belast?

Wil je op deze vragen graag een concreet antwoord? Kom dan zeker naar onze gratis infosessies waarin jurist Dirk Vervenne je wegwijs zal maken in de wereld van de auteursrechten.

Een infosessie op locatie?

Wil je de infosessie over de zakelijke kant van je artistiek werk ook organiseren voor een specifiek publiek, bij een organisatie of opdrachtgever dan is dat mogelijk op aanvraag. De groep moet minstens uit 10 deelnemers bestaan, die dan ook allemaal zeker komen. Neem hierover contact op met Frisia Donders > 02 542 19 81 of dof@nullsmartbe.be.

Onze andere infosessies

In Brussel en Luik organiseren we ook zes Franstalige opleidingen die je helpen om je carrière verder uit te bouwen :

  • Auteursrechten en naburige rechten
  • Van artistieke droom tot professioneel project
  • Hoe bepaal ik mijn verkoopprijs
  • Hoe onderhandel ik ?
  • Een netwerk opbouwen
  • Communicatie

Voor meer informatie over deze opleidingen of om je in te schrijven voor een Franstalige opleiding verwijzen we je door naar onze Franstalige website.