Smart zoekt een drietalige communicatiemedewerker (M/V)

Sinds haar oprichting in 1998 begeleidt Smart jaarlijks ca. 20.000 freelancers bij de administratieve afhandeling van hun professionele activiteiten. Smart is actief in België (12 kantoren) en in 8 andere Europese landen, en voorziet unieke oplossingen voor de nieuwe vormen van tewerkstelling en economische activiteit.  Onze leden werken autonoom, in ruil voor een vast of tijdelijk inkomen. Ze leveren prestaties voor diverse opdrachtgevers in zeer verschillende sectoren: artistiek, intellectueel, ambachtelijk, enz.

SMart biedt tal van diensten en tools: een online tool voor het zakelijk beheer van projecten, individueel advies, productie-ondersteuning, opleidingen, participatieve financiering, werkruimtes en ateliers, juridische begeleiding, enz. De belangrijkste missie van Smart omvat het stimuleren van samenwerkingen en het creëren van een solidaire gemeenschap.

SMart verenigt ook duizenden freelancers. Het aanbieden van oplossingen om het ondernemerschap te faciliteren en om bij te dragen aan een duurzame lokale ontwikkeling behoort tot de voornaamste doelstellingen. We zijn sinds juni 2016 een coöperatieve vennootschap en werken in het veld van de solidaire en sociale economie aan een nieuwe vorm van tewerkstelling, als alternatief of als aanvulling voor het individuele ondernemerschap.

Gelinkt aan deze nieuwe evolutie moet Smart duidelijk communiceren over haar doelstellingen bij haar doelpubliek ( onze users, hun klanten, onze partners, de leveranciers, de institutionele partners, enz).

Binnen de dienst strategie en ontwikkeling is Smart daarom op zoek naar een:

Communicatiemedewerker (M/V)

Functiebeschrijving – contract van onbepaalde duur-Brussel :

 • Hij/zij is verantwoordelijk voor verschillende acties, zowel voor de stragegische, redactionele en productionele aspecten.
 • Hij/zij wordt bijgestaan door een vormgever en een collega die instaat voor de administratieve (communicatie)taken.
 • Hij/zij definieert, samen met de directeur voor stragie en ontwikkeling, het discours en de algemene communicatie,gelinkt aan de doelstellingen van de vennootschap.
 • Hij/zij maakt een jaarlijks communicatieplan op en zorgt voor de concrete coördinatie.
 • Hij/zij blijft op de hoogte van de tendensen binnen de verschillende domeinen (institutioneel, werkveld, pers, enz) waarin Smart beweegt
 • Hij/zij bedenkt en voert de verschillende communicatiecampagnes uit voor de verschillende publieken (intern en extern).
 • Hij/zij staat in voor de redactie van de verschillende communicatiedragers (flyers, brochures, persberichten, aankondigingen, berichten via de sociale media, nieuwsbrieven, enz) op
 • Hij/zij coördineert en animeert de website
 • Hij/zij staat in contact met de verschillende leveranciers/freelancers (ook de budgettaire opvolging).
 • Hij/zij werkt in een team van een twintigtal projectmanagers en volgt regelmatig opleidingen over de interne processen en over de wereld van de coöperatieve structuren.

Profiel :

Opleiding / ervaring :

Diploma communicatie (universiteit of hogeschool).

Ervaring van minstens 10 jaar in een soortgelijke functie.

Gezochte vaardigheden :

Polyvalent, creatief, autonoom en nieuwsgierig.

Vlot in de omgang, emotionele intelligentie en beschikbaar (in staat om de verschillende vennoten, intern en extern, te mobiliseren rond de positieve identiteit van de onderneming).

Strategische en internationale benadering.

Redactionele en technische vaardigheden in de mondelinge en geschreven communicatie.

Kennis van het office software-pakket.

Drietalig : Frans, Nederlands en Engels.

Kennis van wordpress is een voordeel.

Wij bieden: 

 • Een contract van onbepaalde duur (38u/week)
 • Een aantrekkelijk salaris met extra-legale voordelen: maaltijdcheques, terugbetaling van de telefoonkosten, pensioenregeling
 • Een aangename werkomgeving binnen een onderneming in volle groei.

Geïnteresseerd ?

Gelieve uw motivatiebrief en CV te sturen voor 17/04/2017 naar jobs@nullsmart.coop of per brief naar Smart-Dirk Carron (HR)- Emile Feronstraat 70, 1060 Brussel).

Wil je meer info ? Contacteer Frisia Donders (dof@nullsmart.coop of 02/542 19 81).