Gedeelde werkruimten bij Smart

Diensten - 20/2/2020

Gemeenschappelijke ruimten in Rijsel, Granada, Parijs, Brussel of Gent. Tafels waar je gratis gebruik van kan maken om mensen te bellen, online te werken, je activiteit te doen draaien, en te vergaderen. Gemeenschappelijke werkruimten tegen democratische prijzen in Antwerpen, Bergen, Brussel en Louvain-La-Neuve …

Op vraag van haar gebruikers ontwikkelde Smart ook andere faciliteiten dan de beheertools en de professionele begeleiding om in de praktijk: een werkkader, muren, stoelen, thee, koffie, wifi … en jullie.

Go to Klik rechtstreeks door naar de pagina met gedeelde werkruimten en ontdek de laatste aanwinsten in Brussel en Rijsel

Smart blijft trouw aan haar roots en investeert in of renoveert gebouwen om ze met jullie te delen en onderdelen ervan te verhuren als bureauruimte of atelier, en zo het aanbod voor freelance werkers te vergroten tegen voorwaarden die flexibeler en meer aangepast zijn dan de mogelijkheden in de vastgoedsector.

Waarom? Om collectieve en gratis werkruimten te openen, meer bureauruimten te verhuren die aan de behoeften van jonge ondernemingen zijn aangepast, professionele ontmoetingen en wisselwerking tussen vennoten te stimuleren, en in de geest van de coöperatie ervaringen met elkaar te delen en elkaar aan te vullen.

Gemeenschappelijke ruimten en gebouwen in de praktijk

De voorbije tien jaar heeft Smart verschillende locaties geopend, zoals de Brussels Art Factory, de KOP en LaVallée in Brussel, het Centre des Tanneurs in Luik, het Centre des Belneux in Bergen, LaGrappe in Rijsel en ZonArte in het Spaanse Grenada. Bovendien is de coöperatie actief in bestaande ruimten in Montpellier, Toulouse, Rome en Charleroi, en sinds kort ook in de coworkinglocaties in Ath en Edingen.
Er zijn momenteel bureauruimten beschikbaar in Brussel (LaVallée) en in Rijsel (Bazaar Saint-So –in het Frans).

Rijsel? Bazaar Saint So!

In Rijsel opent binnenkort een groot project de deuren: Bazaar Saint-So. Meer dan 5.000 m² van het oude station Saint-Sauveur, die de komende 25 jaar door Smart en InitiativesETcité beheerd zullen worden, worden ingericht als coworkingruimte en verhuurd als ateliers en bureauruimten. De officiële opening is voorzien in mei 2020.

Go toWil je investeren in dit innovatieve project en je steentje bijdragen aan de toekomst van een metropool? Dan is de financieringscampagne Lita iets voor jou, het zijn de laatste dagen! (in het Frans)

Go toWil je meer weten over de creatie van gemeenschappelijke ruimten, coworking, het delen van competenties en van werkruimten? Lees dan de publicatie “Espaces partagés, du travail à la fête” van de hand van Mathieu Bietlot, Marine Declève, Arnaud Idelon, Sébastien Paule, Chloé Salembier, Caroline Senez, en Carmelo Virone. (in het Frans)

Altijd welkom in de third places van de coöperatie Smart, waar het fijn vertoeven is!