De writings

Nieuwe vormen van werk, de opkomst van de ondernemer / werknemer, de ontwikkeling van de deeleconomie… De wereld van het werk ondergaat boeiende veranderingen. Met het participatief traject ‘Smart in Progress’ maken we ons DNA klaar voor de toekomst. U kan deelnemen door een schriftelijke bijdrage te leveren.

De gepubliceerde artikels

 

Oproep om deel te nemen

De instemming van de Raad van Bestuur met het voorstel om een coöperatieve onderneming te worden, in juni 2014, was het begin van een participatief proces. We organiseren gedurende zes maanden bijeenkomsten om samen met onze leden, klanten en partners  te debatteren over het toekomstige  bestuursmodel, het noodzakelijke nieuwe economische model die het voortbestaan van de onderneming moet waarborgen, het nieuwe gebruikerspubliek tot wie wij ons, naast de creatieve beroepsgroep, ook gaan richten, en de nieuwe tools die we ter beschikking gaan stellen aan onze gebruikers.

Om een breder denkkader rond de evolutie van Smart te creëren, vroegen we u om een kritische analyse. Deze teksten, gelinkt aan de vier grote vragen  (Naar een coöperatie: met wie? Voor wie?- Je activiteit creëren en ontwikkelen: hoe? Met welke middelen?—A sharing economy: een haalbaar economisch model?—Een gedeelde en participatieve onderneming: is dit wel realistisch?)  werden verspreid via de workshops en op de blog.