Geen onderdaan van de EU/EEE mét verblijfsrecht?

mis à jour le 4/2/2014

Je bent afkomstig uit een land dat niet behoort tot de EU of EER met verblijfsrecht in een land van de EU.

Je verblijf in België

  • Heb je een verblijfsrecht van bepaalde duur? Dit is het geval indien je bijvoorbeeld een ontvankelijk verklaarde asielzoeker bent of je gemachtigd werd tot verblijf waarvan de verlenging afhankelijk werd gemaakt van tewerkstelling. Je mag dan in België verblijven op grond van de vastgelegde verblijfstitel.
  • Indien je een verblijfsrecht hebt van onbepaalde duur dan mag je in België verblijven indien je de vestigingsprocedure hebt doorlopen.

Arbeidsvergunning

  • Indien je een verblijfsrecht van bepaalde duur hebt dan heeft je opdrachtgever geen arbeidsvergunning nodig om u te werk te stellen. Je dient wel in het bezit te zijn van een arbeidsvergunning vooraleer te werken. Deze is geldig voor elke opdrachtgever en dit gedurende een jaar.
  • Indien je een verblijfsrecht van onbepaalde duur hebt dan heeft uw opdrachtgever geen arbeidsvergunning nodig om u te werk te stellen. Als werknemer dien je ook niet te beschikken over een arbeidsvergunning.

Wat kan Smart voor u doen?

Je bent afkomstig uit een land dat niet behoort tot de EU of EER met verblijfsrecht en je wenst in België te wonen en te werken? In dit geval kan je, indien je de voorwaarden tot verblijf hebt vervuld en je opdrachtgever een arbeidsvergunning heeft aangevraagd werken met Smart nadat je lid bent geworden.