Smart zoekt een adviesverlener-projectbegeleider (M/V/X) – Voltijds contract van onbepaalde duur in Brussel

Info @nl - 6/1/2020

Smart verenigt diverse werknemers in een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk. Op die manier hebben de werknemers de nodige middelen om in volle autonomie hun economische activiteiten te ontwikkelen en zich een inkomen te verschaffen waarop sociale en fiscale lasten worden ingehouden.

Sinds haar oprichting in België in 1998 begeleidt Smart zo’n 100.000 leden bij het administratief beheer van hun professionele activiteiten, in meer dan 40 kantoren in Europa. We bieden hen een originele oplossing om hun eigen werk in loondienst te creëren.

Een gedetailleerde presentatie van Smart vind je hier: https://smartbe.be/nl/wie-zijn-wij.

Beschrijving van de job
Als projectbegeleider werk je in teamverband, onder verantwoordelijkheid van de operationele directeur. Je taken:
– Het ‘project Smart’ en de verschillende diensten voorstellen aan toekomstige gebruikers. Zo geef je infosessies rond het Smart-project, en verstrek je individueel alle nuttige informatie aan iedereen die Smart contacteert (persoonlijke afspraken, spontane bezoeken, e-mail, telefoon, …).
– Je begeleidt onze individuele leden in de ontwikkeling van hun economische activiteit. Je zoekt samen met hen naar oplossingen voor problemen, door gebruik te maken van de knowhow van de coöperatieve of van externe bronnen.
– Je evalueert projecten op administratief, juridisch (inclusief verzekeringen), en commercieel vlak, dit alles met het oog op een integratie in de coöperatieve.
– Je volgt autonome werknemers ook collectief op.
– Je zorgt voor de administratie voortkomend uit de tewerkstelling van de autonome werknemers: opmaken en opvolgen van administratieve en sociale documenten, dit in relatie met de betreffende administraties, technische partners en interne diensten.
– Je draagt bij aan de basisideeën en ontwikkeling van de coöperatieve vennootschap door onze leden aan te moedigen om deel te nemen aan het “coöperatieve project Smart”.
– Je onderhoudt relaties met actoren uit de sector: binnen het lokale team en in samenwerking met de algemene directie onderhoudt de projectbegeleider relaties met partners op het gebied van tewerkstelling, inschakeling, de opstart van projecten, sociale economie enz.
– Je neemt deel aan de ontwikkeling van de coöperatieve.

Je wordt bij dit alles ondersteund door een team en een netwerk van experten. Vanaf de inschakeling krijg je bovendien een opleiding over onze manier van werken en de tools van de coöperatieve vennootschap.

Profiel
– Opleiding/ervaring
Ervaring binnen bedrijfsbeheer, projectbegeleiding (idealiter voor het opstarten van ondernemingen), en commerciële ontwikkeling is wenselijk.
– Vaardigheden
Tweetalig NL-FR.
Juridische basiskennis (sociaal recht en fiscaal recht) of zin om die kennis te verwerven.
Economische basiskennis of zin om die kennis te verwerven: een budget kunnen lezen en begrijpen, noties van het beheer van een professionele activiteit.
Interesse voor het begeleiden van projecten van autonome werknemers.
– Kwaliteiten
Luistervaardigheid, analytisch vermogen, stiptheid, pedagogische vaardigheden.
Goede sociale vaardigheden en vaardig in het animeren van groepen.
Capaciteit om vertrouwd te geraken met de diverse projecten/beroepen van onze leden.
Kunnen werken binnen een autonoom team.
Stressbestendigheid en openstaan voor verandering.
Flexibele houding ten aanzien van verschillende personen, in verschillende situaties.
Flexibiliteit betreffende verplaatsingen naar andere Smart-kantoren in Frankrijk en België, en vooral naar Lille en Brussel.
Interesse voor sociale en solidaire economie. Een netwerk binnen de sociale en solidaire economie is een pluspunt.

Wij bieden
– Een voltijds contract (38 uren/week) van onbepaalde duur.
– Een aangename werkomgeving in een bedrijf in volle groei.
– Een aantrekkelijk salarispakket: maaltijdcheques, ecocheques, groepsverzekering, vergoeding van je reiskosten gebaseerd op de kost van een abonnement op het openbaar vervoer, basis telefoonabonnement, forfait op de belkosten.

Geïnteresseerd ?
Stuur je motivatiebrief, vergezeld van een gedetailleerd cv uiterlijk op 24/01/2020 per e-mail naar jobs@nullsmart.coop. Vermeld de volgende referentie als onderwerp van je e-mail:
200106-ADPNL-Brussel-DIROP.