Werkgroepen – Kort overzicht van de besprekingen

Info - 8/2/2018

Afgelopen zomer lanceerde Smart een oproep aan alle vennoten van de coöperatie en nodigde hen uit om deel te nemen aan werkgroepen. Dit zijn de opdrachten van die verschillende werkgroepen:

  • een kader voor een ethisch comité uitdenken
  • de missies van de vertegenwoordigers van Smart bepalen
  • de financiële en economische informatie van onze coöperatie toegankelijk maken
  • een ruimte voor reflectie en advies over de IT-tools in het leven roepen.

Raadpleeg hier de missies van elke werkgroep

20 september 2017, opstart

 

Er hangt een constructieve sfeer in onze lokalen in Brussel. Tot de bovenste verdieping worden er ijverig ideeën uitgewisseld en denken vennoten na over de toekomst van de Smart Coöperatie. De werkgroepen kennen een vliegende start. Zo’n vijftigtal vennoten nemen eraan deel, waaronder gebruikers van de diensten, klanten, partners en vaste medewerkers. Een representatief gezelschap dat de diversiteit binnen de coöperatie helemaal weerspiegelt.

En daarna…

… slaan de vennoten aan het doodlen. Elke maand komen de werkgroepen samen, goed voor een twintigtal ontmoetingen en zo’n vijftig uren werk. Ondertussen bezoeken de vennoten inspirerende voorbeelden, zoals de coöperatieve supermarkt BeesCoop. Ze gaan ook in gesprek met David Leyssens (The Shift) over het Belgisch netwerk voor duurzame ontwikkeling en laten zich inspireren door Alexandre Dehon (Anais Digital), die zijn visie over de gebruikerservaring uit de doeken doet.  Hier vind je een interessante reeks bronnen en ervaringen.

Maar geven we nu het woord aan de deelnemers. Stéphanie Ladrière, Olivia Welke en Karl Delandsheere delen hieronder kort hun ervaringen en vertellen over het werk dat ze al verzet hebben.

Klik op het icoon voor ondertitels – subtitles in de balk onderaan de youtube-video voor ondertiteling

 

Enkele beelden

Lancement des travaux le 20 septembre 2017

Volgende stappen

Nu is het tijd om de aanbevelingen in teksten te gieten. Ze vormen het onderwerp van discussie tijdens de volgende vergaderingen en worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur op 22 maart. Wordt dus vervolgd…