En de winnaar van de STRT Schot prijs 2015 is … DARCEY BENNETT

Info @nl - 30/7/2015

STRT Schot is een jaarlijks terugkerende prijs voor pas afgestudeerde beeldende kunstenaars van KASK Antwerpen of Sint-Lucas Antwerpen. STRT Schot is een STRT project van Studio Start, met de financiële steun van Smart.

Een externe jury bestaande uit Nel Aerts (beeldend kunstenaar), Wim Catrysse (beeldend kunstenaar), Alan Quireyns (artistiek directeur AIR Antwerpen) en Caroline Dumalin ( curator Wiels, Brussel), selecteerde Darcey Bennet op basis van zijn presentatie in de eindejaarstentoonstellingen.

JURYRAPPORT: ‘Na een tweedaagse evaluatie van alle masterprojecten beeldende kunst in KASK en Sint-Lucas Antwerpen koos een onafhankelijke jury unaniem voor Darcey Bennett als winnaar van de tweede editie van de STRT Schot prijs. De jury was onder de indruk van Bennett’s fijnzinnig samengestelde installatie die de tijdloze mechanismen van de tragedie vertaalt naar een hedendaagse crime scene. De presentatie van Bennett viel op door zijn aparte en doordachte uitwerking, zowel wat betreft de onderliggende ideeën als de uiteindelijke vorm. Tragic by Accident (Off Stage) is een rapsodisch werk dat evenzeer steunt op contextueel onderzoek als beeldende intuïtie. In die mate getuigt het van het grote potentieel van deze pas afgestudeerde kunstenaar van de InSitu³ afdeling van de Koninklijke Academie voor schone kunsten, die Studio Start met deze prijs wenst te ondersteunen. Deze prijs werd mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Smart.