Terug naar de lijst met kandidaten

Gérard Fourré

Man
gerard.fourre@gmail.com
0496 309 709
FR | EN |
Woonplaats: Luik , werkzaam in Luik ... en een beetje als ‘nomade’ voor de FWB en in Wallonië
Categorie A

Beroep, activiteit :

Ik ben bestuurder en projectverantwoordelijke bij Comptoir des Ressources Créatives, voornamelijk belast met de territoriale ontwikkeling.
Als bestuurder van DynamoCoop begeleid ik ook de ontwikkeling van jonge, vaak collectieve, artistieke projecten. Verder schrijf en componeer ik een beetje :)

Wat kan ik bijdragen aan het Smart project? Welke vaardigheden en ervaringen breng ik mee als lid van de Raad van Bestuur?

Behalve dit engagement kan ik bijdragen aan het zoeken naar oplossingen -ook creatieve oplossingen- op een kritische, praktische en enthousiaste manier.
Ook denk ik dat mijn ervaring als lid van de zeer actieve en toegewijde raden van bestuur van de CRC en de coöperatie DynamoCoop, waar ik al enige jaren in zetel, te pas kan komen. En een sectoroverschrijdende aanpak heeft mij leren luisteren naar verschillen in ritmes, uitdagingen, en vermeende of echte noodsituaties.
Door mijn activiteiten (en uit interesse, het is mijn beroep) hou ik contact met het creatieve milieu. Ook ben ik bekend met het institutionele, politieke , ondernemers- of academische milieu waarbinnen ik de dagelijkse realiteit van creatievelingen probeer uit te leggen.

Waarom stel ik me kandidaat voor de Raad van Bestuur van de Smart-coöperatie?

Ik ben de initiatiefnemer van het Comptoir des Ressources Créatives (CRC), een collectief project gericht op creatievelingen, opgericht in 2011 in Luik, in nauwe samenwerking met Smart .
SMart blijft ook betrokken bij de onlangs opgerichte nieuwe CRC’s in Wallonië. De ontwikkeling binnen Smart is een belangrijk item voor het publiek dat door de CRC wordt verdedigd, ondersteund en begeleid: creatievelingen in de betekenis van “iedereen die van zijn creatie leeft of de ambitie heeft ervan te leven”.
Maar Smart richt zich niet (meer) uitsluitend tot haar gebruikers . Omdat ik recent heb deelgenomen aan de discussies over de "mutatie" tijdens Smart In Progress, denk ik dat ik kan bijdragen aan deze nieuwe fase, omdat ik zowel van dichtbij als extern betrokken ben.
Zo denk ik dat de eerste jaren van de jonge maar belangrijke coöperatie een intens en rijk avontuur zullen zijn: deelname aan de RvB van Smart-coöperatie vraagt om engagement, wat ik erg belangrijk vind.

Hoe zie ik Smart in de toekomst? Wat is mijn langetermijnvisie voor het project?

Ik zie Smart steeds meer een luisterend oor zijn voor haar gebruikers en hun problemen.
Dit luisteren kan een krachtig instrument zijn voor sociale vernieuwing en / of innovatief ondernemerschap.
Mijn visie op lange termijn is enkel mijn vertrouwen in de coöperatieve, participatieve en creatieve modellen die het werk, of een activiteit, op een nieuwe manier benaderen. Ik denk dat precies deze modellen garant staan voor ontwikkelingen in de toekomst.