Terug naar de lijst met kandidaten

Dominique Ferir (Des Rives)

Vrouw
dominique@desrives.be
0479294952
FR | EN |
Ik woon in de landelijke gemeente Fernelmont in het hart van Haspengouw en Wallonië.
Ik ben een werkende nomade die gaat waar de inspiratie of de klanten haar brengen.
Categorie B
Des Rives
Rue de Hanret, 17 - 5380 Fernelmont
SPRL

Beroep, activiteit :

Zelfstandige en al 18 jaar een vrouwelijke onderneemster. Sinds 2011 biedt ik mijn diensten ook aan projectleiders/leidsters en ondernemers/onderneemsters. Eerder had ik al een onderneming die gespecialiseerd was in creatieve ontspanning. Die heb ik in 99 opgericht, uitgebouwd en vervolgens verkocht.

Wat kan ik bijdragen aan het Smart project? Welke vaardigheden en ervaringen breng ik mee als lid van de Raad van Bestuur?

Ik hou ervan om mee te beslissen, om dingen te realiseren en vooruit te kijken! Dat verklaart ongetwijfeld ook mijn jarenlange inzet voor verschillende ngo’s en vzw’s en mijn deelname aan heel wat RvB’s in de sociale en culturele sector...
Naast deze ervaring heb ik nog andere kwaliteiten: openheid, diversiteit, analyse, een vooruitziende blik en visie.
Dankzij het feit dat ik meer dan 700 zelfstandige ondernemers heb opgeleid en gecoacht in België, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland beschik ik over een praktische en concrete kennis van het terrein waarin zelfstandigen actief zijn. Mijn interesse voor vrouwelijk ondernemerschap zette mij ertoe aan om specifieke tools te ontwikkelen op basis van hun noden. Vrouwen zijn per definitie ‘tijdelijke werksters’ (zwangerschap, opvoeding, deeltijdse arbeid enz.) en verdienen daarom extra aandacht.
Mijn blik is niet vertroebeld door eerdere ervaringen met Smart. Zo’n externe blik is interessant om een kritische en constructieve analyse te verrichten.

Waarom stel ik me kandidaat voor de Raad van Bestuur van de Smart-coöperatie?

In het kader van mijn activiteiten, moest ik oplossingen zoeken voor het begeleiden van zelfstandige ondernemers. Op deze manier ben ik terecht gekomen bij de ‘mooie machine’ van Smart en heb ik zowel de werking en evolutie ontdekt. Soms was ik trouwens ook opdrachtgever.
Ik wil mijn ervaring en mijn frisse, externe blik aanwenden voor dit nuttige, belangrijke, vooruitstreven project dat dezelfde waarden uitdraagt als ik.
Ik wil deelnemen aan dit ambitieus en vernieuwend avontuur, ik wil experimenteren met een internationale coöperatieve, bijdragen aan de uitbouw van een degelijke visie en innoverende oplossingen in het vooruitzicht stellen terwijl elders de arbeidsmarkt opgeschut wordt. Bij deze reflectie moet de mens met zijn relaties centraal staan, kwaliteit en sensibiliteit moeten naar waarde geschat worden, en het belang van geld moet herleid worden tot een middel in plaats van een doel.

Hoe zie ik Smart in de toekomst? Wat is mijn langetermijnvisie voor het project?

Passie, rede en oplossingen!
Vanuit mijn standpunt is het coöperatieve project een eerste stap naar een participatiever, operationeler, productiever model dat zich in het midden tussen economische en menselijk waarde bevindt en dat gebaseerd is op een solidaire geest.
Ik droom ervan om bij Smart onderdak te vinden om er de ramen en deuren open te gooien!
Een opening die trouwens alle gebruikers ten goede moet komen:
- door deel uit te maken van een gemeenschap
- voor zijn ‘commerciële’ zichtbaarheid
- door zijn deelname aan een waardevol project
-om zijn kennis te delen
om naast het administratief en boekhoudkundig beheer ook een antwoord te bieden op andere belangrijke noden van de ondernemers, freelancers, micro-ondernemingen...
Het is mijn stiekeme droom om ‘gespecialiseerde’ SMartjes te laten ontstaan. En aangezien het mijn specialiteit is, waarom ook geen SMartE, een vrouwelijke versie van Smart, waarin de E uiteraard ook staat voor Entreprise!