Terug naar de lijst met kandidaten

Pierre D’haenens

Man
info@showflamme.be
+32475652423
FR |
Tubeke in Waals-Brabant
Categorie A

Beroep, activiteit :

Ik heb twintig jaar ervaring als pyrotechnicus. Dat betekent dat ik vuurinstallaties ontwikkel voor het theater, de opera, festivals en events.
Dankzij “Showflamme”, mijn activiteit bij Smart, was ik in staat om de productie van mijn interactieve werken te financieren en voor te stellen tijdens verschillende tentoonstellingen.

Wat kan ik bijdragen aan het Smart project? Welke vaardigheden en ervaringen breng ik mee als lid van de Raad van Bestuur?

Als voormalige zelfstandige en bedrijfsleider, en als lid van de Raad van bestuur van Smart gedurende vele jaren, wil ik mijn ervaring graag ten dienste stellen van deze fantastische transitie. Ik wil mij graag inzetten voor de grensoverschrijdende ontwikkeling van activiteiten en anderzijds ook van de evolutie naar een systeem dat in de praktijk nog meer autonomie toelaat bij de ontplooiing van activiteiten.

Waarom stel ik me kandidaat voor de Raad van Bestuur van de Smart-coöperatie?

Smart en de tools die ter beschikking staan van de leden heeft aan duizenden personen, en ik maak daar al vijftien jaar deel van uit, toegelaten onder een statuut te werken, hun activiteiten te ontwikkelen en toegang te krijgen tot een sociale bescherming. De evolutie van Smart doorheen de jaren, heeft haar tot een belangrijke speler gemaakt binnen het Belgische sociaal-politieke en culturele veld.
Ik ben ervan overtuigd dat de verdere Europese ontwikkeling de Smart-coöperatie tot een geloofwaardige socio-politieke partner maakt, die op een innoverende manier een gemeenschap creëert en een nieuw antwoord biedt op de kapitalistische socio-economische situatie. Alleen daarom al wil ik graag deelnemen aan de verdere uitbouw van de coöperatie.

Hoe zie ik Smart in de toekomst? Wat is mijn langetermijnvisie voor het project?

De coöperatie moet een belangrijke rol spelen in een economie die niet meer functioneert. Via een sociaal netwerk dat waardigheid biedt en respect heeft voor de andere, moet deze grote transformatie inspelen op de realiteit van een steeds meer gediversifieerde en geïndividualiseerde gemeenschap.
De gedeelde onderneming heeft haar nut bewezen, ze moet op internationaal vlak voortgezet worden om de mobiliteit van kunstenaars te faciliteren.
Een andere arbeidswereld is in de maak, laten we het samen vormgeven.