Terug naar de lijst met kandidaten

Marie-Laurence Delforge (Pourquoi pas toi)

Vrouw
mldelforge@yahoo.fr
0496690961
FR |
Boulevard Sainctelette, 7 7000 Mons
Categorie B
Pourquoi pas toi
Rue du Bois Là-Haut, 17
VZW

Beroep, activiteit :

Oorspronkelijk actrice van opleiding, heb ik ook een bachelor in HR-management. Ik ben directrice van mijn eigen vzw POURQUOI PAS TOI, die ik in september 2012 heb opgericht. Het gaat om een lokaal, sociaal en cultureel project. Ik werk in het straattheater voor verschillende culturele evenementen in Bergen.

Wat kan ik bijdragen aan het Smart project? Welke vaardigheden en ervaringen breng ik mee als lid van de Raad van Bestuur?

Kunst is voor mij is het verleggen van eigen grenzen. Door mijn passie voorde kunstwereld in het algemeen, en voor cultuur, kan ik mijn creativiteit uiten. Deze manier van zijn en handelen gaat nadrukkelijk samen met een open geest en een luisterend oor.
Toen ik les gaf aan volwassenen heb ik opleidingstools ontwikkeld die het mogelijk maken om sneller tot concrete oplossingen te komen tijdens debatten.
Met jullie samenwerken ligt me na aan het hart: creëren, discussiëren, begeleiden, adviseren, en participeren aan de uitstraling van dit project. Dat zou mijn investering in de Raad van bestuur zijn. Ik breng dit nu ook al in de praktijk bij het beheren van mijn eigen vzw. Tot slot ben ik overtuigd van het belang een "netwerk" blijvend te ontwikkelen en te onderhouden om zo het werkveld uit te breiden en de culturele, maatschappelijke en territoriale grenzen te verleggen.

Waarom stel ik me kandidaat voor de Raad van Bestuur van de Smart-coöperatie?

Ik zou het een voorrecht vinden lid te zijn van deze Raad van bestuur, me daar inzetten voor kunstenaars en creatieve professionals, en zo een rol spelen in hun ontwikkeling en prestige. Door mij kandidaat te stellen kan ik een sleutelrol hebben in het uitzetten van de beleidslijnen en de algemene strategie van Smart. Ik zou haar waarden en economische belangen respecteren, maar ook de projecten en de rechten van de doelgroep verdedigen. Door deel te nemen aan dit dynamisch proces kan ik het ondersteunen door mijn ervaring, mijn netwerk en mijn competenties beschikbaar te stellen.

Hoe zie ik Smart in de toekomst? Wat is mijn langetermijnvisie voor het project?

Volledig "meespelen” in de culturele en artistieke wereld!
Met nog meer kracht en vasthoudendheid de problemen (economische en andere) van de kunstwereld helpen oplossen.
Een waakzame structuur zijn als reactie op de liberale tendens in ons land die kunstenaars steeds verder in de armoede drijft.
Een gemeenschappelijke dynamiek creëren en altijd als collectief werken, zodat nieuwe projecten kunnen ontstaan.
Nadenken over nieuwe manieren om vooruit te komen, en komaf maken met obstakels die voor nodeloze conflicten zorgen.