Uitnodiging: Hoe starten in een creatieve loopbaan? Mechelen 25/3

Bericht, Events - 14/2/2014

Wouter Hillaert van rekto:verso stelt onze nieuwe publicatie ‘Starten in een creatieve loopbaan’ voor op 25 maart vanaf 18u in de Zondvloed in Mechelen.

Starten in een creatieve loopbaan

Starten als kunstenaar heeft weinig te maken met het romantische ideaal van roeping, noeste creatieve arbeid en als uiteindelijke beloning (inter)nationaal succes. Hoe vergaat het startende kunstenaars aan het begin van hun loopbaan?

In de praktijk leggen kunstenaars een hobbelig parcours af vol tussensprongen, financiële hindernissen en juridische obstakels, maar evengoed langs instanties en organisaties die hen kunnen helpen in hun loopbaan. Kunstenaars oefenen vandaag soms uit noodzaak maar evenzeer uit interesse verschillende kunstendisciplines gelijktijdig uit. Hun traject is vaak boeiender dan een klassieke carrière maar hierdoor ook grilliger en onzekerder.

Het boek behandelt verschillende facetten van een kunstenaarsloopbaan en geeft tools mee voor een geslaagd traject. We lieten vakspecialisten aan het woord en namen interviews en getuigenissen van startende kunstenaars op.

De Professionele vereniging voor creatieve beroepen – Smart en Lannoo Campus nodigen je van harte uit op de voorstelling van het nieuwe boek.

Programma

18uOnthaal
18u30Verwelkoming en overhandiging van het eerste exemplaar
Hilde Vanmechelen, uitgeefdirecteur LannooCampus
 Inleiding
Annelies De Brabandere, projectmedewerkster studiebureau, Professionele vereniging voor creatieve beroepen – Smart
18u40Wouter Hillaert van rekto:verso over het boek.
Getuigenissen uit de praktijk door Nick Hannes (fotograaf) en Peter Candries & Stefan Paridaen (Krijmfresj straattheater)
19u30Q & A tussen Wouter Hillaert en het publiek
20u15Receptie

 

Praktisch

Wanneer? dinsdag 25 maart 2014
Waar? Boekhandel De Zondvloed, Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, 2800 Mechelen, kaart
Toegang gratis. Schrijf je hier in
Meer info:
Annelies De Brabandere, e-mail

Over het boek

Het boek is te koop in de boekhandel voor 24,99 €. De SMartleden kunnen het aankopen voor 15 € (in een van onze kantoren).

Een voorsmaakje? Lees de korte inhoud of kijk het boek in.

Over Wouter Hillaert

Wouter Hillaert studeerde Germaanse, Scandinavistiek en Theaterwetenschappen. Sinds 2002 werkt hij als freelance podiumcriticus voor De Morgen, De Standaard en Klara. Hij is redacteur bij rekto:verso en publiceert over theater in verschillende nationale en internationale tijdschriften.

Getuigenissen

Nick Hannes – fotograaf (Nikon Press Photo Award 2009) – www.nickhannes.be
Peter Candries (www.gusta.be) &  Stefan Paridaen (www.dejongleur.be): straattheater Krijmfresj (www.krijmfresj.be)