Smart zoekt een adviesverlener-projectbegeleider – Voltijds contract van onbepaalde duur in Brussel

Annonces - 10/8/2018

Om het team in Brussel te versterken zoekt Smart een adviesverlener – projectbegeleider

SMart is de expressie van werknemers met verschillende achtergronden die zich associëren in de vorm van een coöperatie. Hieraan ontlenen ze hun juridische persoonlijkheid en putten ze uit middelen om in volle autonomie hun eigen economische activiteiten te ontwikkelen en sociale en fiscale inkomsten te verwerven.

Sinds de oprichting in 1998 in België begeleidt Smart 100.000 leden met het administratieve beheer van hun professionele activiteiten en dit in 14 bureau’s in Frankrijk, in 11 bureau’s in Belgie en in 8 Europese landen. Ze voorziet in een originele oplossing om hun eigen betaald werk te creëren. Meer bepaald stelt Smart aan zijn leden verschillende tools en diensten ter beschikking : een online tool voor het zakelijk beheer, individueel advies, productieondersteuning, opleidingen, terbeschikkingstelling van werkruimtes en ateliers, juridische bijstand, …

SMart is het kloppend hart van een netwerk van loontrekkend ondernemerschap binnen Europa met als doel het ondernemerschap veilig te stellen en bij te dragen aan een lokale en duurzame ontwikkeling.

Beschrijving van de job

Als projectbegeleider werk je in teamverband, onder verantwoordelijkheid van de operationele directeur.

Je taken:
* Het ‘project Smart’ en de verschillende diensten voorstellen aan toekomstige gebruikers. Zo geef je infosessies rond het Smart-project, en verstrek je individueel alle nuttige informatie aan iedereen die Smart contacteert (persoonlijke afspraken, spontane bezoeken, e-mail, telefoon…)
*Je begeleidt onze individuele leden in de ontwikkeling van hun economische activiteit. Je zoekt samen met hen naar oplossingen voor problemen, door gebruik te maken van de knowhow van de coöperatieve of van externe bronnen.
*Je evalueert projecten op administratief, juridisch (inclusief verzekeringen), en commercieel vlak, dit alles met het oog op een integratie in de coöperatieve.
*Je volgt autonome werknemers ook collectief op.
*Je zorgt voor de administratie voortkomend uit de tewerkstelling van de autonome werknemers: opmaken en opvolgen van administratieve en sociale documenten, dit in relatie met de betreffende administraties, technische partners en interne diensten.
*Je draagt bij aan de basisideeën en ontwikkeling van de coöperatieve vennootschap door onze leden aan te moedigen om deel te nemen aan het “coöperatieve project Smart”.
*Je onderhoudt relaties met actoren uit de sector: binnen het lokale team en in samenwerking met de algemene directie onderhoudt de projectbegeleider relaties met partners op het gebied van tewerkstelling, inschakeling, de opstart van projecten, sociale economie enz.
*Je neemt deel aan de ontwikkeling van de coöperatieve.
*Je wordt bij dit alles ondersteund door een team en een netwerk van experten. Vanaf de inschakeling krijg je bovendien een opleiding over onze manier van werken en de tools van de coöperatieve vennootschap.

Profiel

Opleiding/ervaring

Ervaring binnen bedrijfsbeheer, projectbegeleiding (idealiter voor het opstarten van ondernemingen), en commerciële ontwikkeling is wenselijk.

Vaardigheden

*Tweetalig FR NL.
*Juridische basiskennis (sociaal recht en fiscaal recht) of zin om die kennis te verwerven.
*Economische basiskennis of zin om die kennis te verwerven: een budget kunnen lezen en begrijpen, noties van het beheer van een professionele activiteit.
*Interesse voor het begeleiden van projecten van autonome werknemers.
Kwaliteiten
*Luistervaardigheid, analytisch vermogen, stiptheid, pedagogische vaardigheden.
*Goede sociale vaardigheden en vaardig in het animeren van groepen.
*Capaciteit om vertrouwd te geraken met de diverse projecten/beroepen van onze leden.
*Kunnen werken binnen een autonoom team.
*Stressbestendigheid en openstaan voor verandering.

*Flexibele houding ten aanzien van verschillende personen, in verschillende situaties.
*Flexibiliteit betreffende verplaatsingen naar andere Smart-kantoren in Frankrijk en België, en vooral naar Lille en Brussel.
*Interesse voor sociale en solidaire economie. Een netwerk binnen de sociale en solidaire economie is een pluspunt.

Wij bieden

Een voltijds contract (38u) van onbepaalde duur
Een aangename werkomgeving binnen een bedrijf in volle ontwikkeling

Geïnteresseerd?

Zend dan een sollicitatiebrief met een gedetailleerde CV voor 02/09/2018 per mail naar Smart : jobs@nullsmart.coop

met Angelique Thoelen in kopie: tha@nullsmart.coop