Smart zoekt 1 vertaler/vertaalster/X – Contract onbepaalde duur – Functie in Brussel

Annonces - 25/3/2019

Smart zoekt 1 vertaler/vertaalster/X
Contract onbepaalde duur – Functie in Brussel

Smart verenigt diverse werknemers in een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk. Op die manier hebben de werknemers de nodige middelen om in volle autonomie hun economische activiteiten te ontwikkelen en zich een inkomen te verschaffen waarop sociale en fiscale lasten worden ingehouden.
Sinds haar oprichting in België in 1998 begeleidt Smart zo’n 100.000 leden bij het administratief beheer van hun professionele activiteiten, in meer dan 40 kantoren in Europa. We bieden hen een originele oplossing om hun eigen werk in loondienst te creëren.

Een gedetailleerde presentatie van Smart vind je hier:
https://smartbe.be/nl/wie-zijn-wij

De coöperatie Smart is op zoek naar 1 vertaler/vertaalster/X voor haar kantoren in Brussel.

Functiebeschrijving

Deze persoon valt onder de verantwoordelijkheid van de algemeen secretaris en maakt deel uit van de Algemene Directie en Ontwikkeling van de groep Smart. Hij/zijn verzorgt het vertaalwerk, in interactie met de hele Smart-groep. Zijn/haar voornaamste taken omvatten:

Het vertalen en reviseren van documenten
• Over uiteenlopende thema’s (communicatie, evenementen, verzekeringen, financiën, juridische kwesties, commerciële of maatschappelijke zaken enz.)
• Uit het Frans naar het Nederlands, en naar het Engels.
• Voor verschillende doeleinden: websites, sociale media, handboeken, jaarverslagen, projectdossiers, correspondentie enz.
• Doelpubliek: alle betrokkenen van Smart: partner-leden, klanten, partner-klanten, politici en overheidsmedewerkers enz.

In overleg met de leidinggevende en in functie van zijn/haar vaardigheden kan hij/zij in bepaalde gevallen ook meewerken aan projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de coöperatie (enkele voorbeelden: in een werkgroep zetelen rond de bezieling van het coöperatieve leven; een partnerschap opvolgen om samenwerkingsverbanden op te zetten; mee schrijven aan het jaarverslag; Smart voorstellen op een openbaar event).

Hij/zij krijgt de steun van een resourceteam en een netwerk deskundigen en wordt bij zijn indiensttreding wegwijs gemaakt in de interne processen en tools van de coöperatie.

Profiel

Je bent afgestudeerd als vertaler of gelijkwaardig door ervaring
• Je kan al een eerste ervaring voorleggen in het vertalen van uiteenlopende teksten.
Ervaring in het domein van de sociale en solidaire economie en/of lokale ontwikkeling is een troef.
• Je hebt een uitstekende kennis van de brontaal (het Frans), een vlekkeloze kennis van het Nederlands en een uitstekende kennis van het Engels.
• Je hebt een goed taalgevoel en kan een correcte, duidelijke en onberispelijke tekst afleveren. Waar nodig ga je, in de gepaste bronnen, op zoek naar de exacte vertaling van specifieke terminologie.
• Je kan zelfstandig en klantgericht werken, m.a.w. je zorgt ervoor dat je teksten afgestemd zijn op de wensen van de interne klant (in de verschillende afdelingen) en dat je zelf de interne klant aanspreekt als er iets niet duidelijk is of als er vragen zijn.
• Je kan ook onder tijdsdruk een goede vertaling afleveren.
Je kwaliteiten: je bent sterkt in analyse, nauwkeurig, contactgericht, luisterbereid en staat open voor herformulering; je bent assertief, reactief en goed georganiseerd en hanteert een goede werkmethode; je toont teamgeest en geeft ook blijk van autonomie op operationeel vlak; je neemt initiatief en kan je aanpassen; je bent stressbestendig en staat open voor verandering; je bent geboeid door sociale en solidaire economie.

Wij bieden jou:
• Een voltijds contract (38 uur/week) voor onbepaalde duur.
• Een boeiende, gevarieerde functie in een aangename, dynamische omgeving in een onderneming in volle expansie.
• Een aantrekkelijk loonpakket: eindejaarspremie, maaltijdcheques, ecocheques, groepsverzekering, 100% terugbetaling van woon-werkverkeer op basis van een abonnement voor het openbaar vervoer, gsm-abonnement;

Geïnteresseerd?
Stuur dan je motivatiebrief met uitgebreid cv per mail naar jobs@nullsmart.coop vóór 10/04/2019 met vermelding van het volgende kenmerk in het onderwerp van je mail: 190319-Trad-BXL-DGD.
Sollicitatiegesprek en schriftelijke proef op 15 april 2019.