Smart zoekt 1 jurist Belgisch recht (M/V/X) – Contract van onbepaalde duur in Brussel

Geen onderdeel van een categorie - 15/5/2019

Smart verenigt diverse werknemers in een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk. Op die manier hebben de werknemers de nodige middelen om in volle autonomie hun economische activiteiten te ontwikkelen en zich een inkomen te verschaffen waarop sociale en fiscale lasten worden ingehouden.
Sinds haar oprichting in België in 1998 begeleidt Smart zo’n 100.000 leden bij het administratief beheer van hun professionele activiteiten. Smart is actief in 40 Europese landen. We bieden onze leden een originele oplossing voor hun arbeid in loondienst.

Een gedetailleerde presentatie van Smart vindt u hier:
https://smartbe.be/nl/wie-zijn-wij

Smart is een coöperatie: er zijn al 15.000 coöperanten (m/v/x). We zijn op zoek naar 1 tweetalige dynamische en gemotiveerde jurist (m/v/x) Belgisch recht.

Functiebeschrijving
U valt onder de verantwoordelijkheid van de administratief en financieel directeur (DAF) en vervoegt de juridische dienst. Uw belangrijkste functies zijn:
– Ondersteuning van de operationele directie en de in België gevestigde teams bij situaties en zaken die om juridisch advies of juridische expertise vragen.
– Verspreiden van een gemeenschappelijke en gedeelde juridische cultuur onder alle Smart medewerkers.

Concreet zijn dit uw taken:
– Juridische informatie en juridisch advies verstrekken aan adviesverleners die een antwoord zoeken op vragen van Smart-vennoten en gebruikers van de Smart-diensten.
– De directie bijstaan bij het definiëren en uitvoeren van haar contractuele verplichtingen. De directie op juridisch vlak adviseren bij de afhandeling van specifieke dossiers: handelsrecht, contractenrecht, fiscaal en sociaal recht; nu en dan ook auteursrecht en intellectueel eigendomsrecht.
– De directie op juridisch vlak adviseren bij de afhandeling van specifieke dossiers: handelsrecht, contractenrecht, fiscaal en sociaal recht; nu en dan ook auteursrecht en intellectueel eigendomsrecht.
– Uitvoeren van juridische permanentie.
– Studies uitvoeren ter ondersteuning van de ontwikkeling van Smart-tools en -diensten.
– Zorgen voor de beschikbaarheid van juridische informatie binnen de organisatie.
– In overleg met de opleidingsafdeling, de inhoud creëren van opleidingen over technische en juridische aspecten van de Smart -tools en -diensten.
– Opleidingen verzorgen voor vaste medewerkers en vennoten: fiscaliteit en btw reglementering, arbeidsrecht en sociale wetgeving, werkloosheidswetgeving, auteursrecht, enz.
– Juridische ondersteuning verstrekken aan de directie tijdens sociale en/of belastingaudits.

Profiel
– U heeft een masterdiploma in de rechten of gelijkwaardig door ervaring.
– U heeft een eerste succesvolle ervaring achter de rug in een vergelijkbare functie in een bedrijf of advocatenkantoor.
– U beheerst de onderwerpen, vragen en problemen van het ondernemingsrecht: contractenrecht, handelsrecht, algemene inkoop- en verkoopvoorwaarden, e-commerce, enz.
– U weet op een relevante manier de wetteksten, voorschriften en jurisprudenties op Belgisch (met name Vlaams) en Europees niveau te interpreteren.
– U bent tweetalig Nederlands-Frans.
– U beschikt over pedagogische vaardigheden.
– U gebruikt vlot het internet en (online) databestanden als onderzoeksinstrumenten.
– U beschikt over redactionele vaardigheden.
– Uw persoonlijke kwaliteiten: een analytische en synthetische geest; nauwkeurig, georganiseerd en methodisch; u kan prioriteiten stellen; teamgeest; autonomie binnen een organisatie met een horizontale hiërarchie; een luisterend oor, communicatief.

Wij bieden
– Een voltijds contract (38 uren/week) van onbepaalde duur.
– Een gevarieerde en boeiende functie in een dynamische en aangename omgeving binnen een bedrijf in volle groei.
– De plaats van tewerkstelling is gelegen in Brussel met de mogelijkheid om de arbeidstijd omwille van praktische redenen (beperking van het woon-werkverkeer) te verdelen tussen Brussel en één van de Smart antennes gelegen in Vlaanderen (tot maximaal 50% van de arbeidstijd).

Interesse?
Stuur vóór 05/06/2019 uw sollicitatiebrief met een gedetailleerd cv per e-mail naar jobs@nullsmart.coop met in de onderwerpregel de volgende referentie: 190513-JDB-Brussel-DAF