Smart Frankrijk: stand van zaken oktober 2022 

Info - 26/10/2022

In maart van dit jaar deelden we informatie met jullie voor een beter begrip van de moeilijke economische situatie van onze partner Smart Frankrijk.

Op 9 oktober namen de Raden van bestuur van Smart België het besluit om de laatste schijf vrij te maken die voorzien was in het ondersteuningsbudget voor Frankrijk en de herontwikkeling van het project, goed voor 1,3 miljoen euro.

Met de steun van Smart België konden niet alleen de leden, vaste werknemers en partners, maar ook de Raad van bestuur en het directieteam van Smart Frankrijk blijven geloven in het project. Vandaag is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel, meer bepaald omdat het gerechtelijk akkoord in december 2022 zou kunnen worden opgeheven.

In het bericht aan hun gemeenschap herhalen de Raad van bestuur en de directie van Smart Frankrijk dat een positieve afloop niet mogelijk geweest zou zijn zonder de kracht en solidariteit van het collectief, die aan de basis ligt van het project Smart.

Het plan dat momenteel wordt voortgezet en waarvoor Smart België aangekondigd heeft zich aan haar financiële engagementen te houden, moet meer bepaald de liquide middelen van de leden van de Franse coöperatie veiligstellen.

Het blijft een enorme uitdaging en de eindmeet is nog niet in zicht. We wensen onze Franse collega’s dan ook nog veel vastberadenheid en moed toe, en hopelijk kunnen ze dit snel achter zich laten.

Ten slotte willen we ook nog eens herhalen dat de situatie van Smart in Frankrijk het resultaat is van wettelijke obstakels in Frankrijk en dat de situatie van Smart in België daar volledig los van staat.