Smart viert haar 25e verjaardag

Evenements, Events - 7/7/2023

Vandaag is Smart een gedeelde onderneming met 35.000 freelancers die er hun professionele projecten ontplooien, in alle soorten en maten, voor één dag of voor altijd, in een groep of individueel, in uiteenlopende beroepen en sectoren.   

Smart telt journalisten, kunstenaars, webdesigners, vertalers, lesgevers, meubelmakers, consultants, yogadocenten, decorontwerpers, bloemenkunstenaars, programmeurs … Dat is wat ons coöperatief en solidair project zo rijk maakt. Een project en model dat inspiratie bood voor andere projecten, ver buiten onze landsgrenzen. 

Sinds 25 jaar geven we samen het goede voorbeeld en tonen we dat het mogelijk is om anders te ondernemen: collectief werken loont. 

Programma 

Om dit mooie avontuur te vieren en meer nog al diegenen die onze coöperatie dagelijks levendig houden, hebben we een programma bedacht met herinneringen, getuigenissen, uitdagingen, ontmoetingen, solidariteit en nog zoveel meer, het hele jaar door. We lichten hier een tipje van de sluier.

De algemene vergadering, en een biertje
Eerst hebben we aan CoHop – de eerste coöperatie van microbrouwerijen in Brussel – gevraagd om voor haar 25e verjaardag een fris biertje te brouwen. Restte ons enkel nog de zoektocht naar een origineel etiket en bijpassende naam, waarvoor we in april een beroep deden op jullie talent en creativiteit.
Ontdek hier de selectie van 10 ontwerpen en de 3 werken die de meeste stemmen kregen

20 juni 2023: de algemene vergadering van onze coöperatie in Antwerpen, Brussel en Luik. We trakteren je in deze Kronik op foto’s, replays en de resultaten van de stemmen, om die fantastische dag te herbeleven.

 

Meer? September, november!

Solidarity Run Smart
10 september, in het Zoniënwoud (Rood Klooster)
In september staat er een sportieve uitdaging gepland: 25 km stappen of lopen, alleen of in estafettevorm … Na afloop organiseren we een megapicknick voor iedereen, ook de “niet-sportievelingen”.
Meer info & inschrijving: https://kronik.smart.coop/10-september-solidarity-run-smart-voor-25-jaar-smart-loop-je-mee/?lang=nl

Improvisatiebattle 
9 november, in LaVallée (Brussel)
Om het jaar in schoonheid af te sluiten, organiseren we in november een heuse improvisatiebattle. Vertrekken we op basis van een woord of een accessoire? Met twee, alleen of in een ploeg? Hoeveel tijd krijgt iedereen? Anderhalve minuut? Zal de scheidsrechter onvermurwbaar zijn? Wordt er met sloeffen gesmeten? Dat we ‘t nog niet weten … maar woorden zullen er sowieso vallen. Kom dus zeker meegenieten van een spannend stukje instant theater!
Meer info & inschrijving: https://kronik.smart.coop/9-november-2023-spelen-of-niet-dat-is-de-vraag/?lang=nl