Conferentie over de toegang tot sociale zekerheid – Brussel 23/02

Annonces - 16/2/2015

Culture Action Europe heeft in samenwerking met Smart een werkgroep opgericht met als doel verschillende belanghebbenden te sensibiliseren over de impact van de evolutie van de arbeidsmarkt op de toegang tot de sociale zekerheid. In januari hebben we een internationale enquête verspreid die mensen bevraagt over de toegang tot sociale zekerheid in geval van gezondheidsproblemen. De enquête wordt binnen enkele weken afgesloten. We nodigen u hierbij graag uit voor een conferentie over de toegang tot sociale zekerheid voor burgers met onregelmatige beroepsinkomsten.

De conferentie gebeurt in het Engels en vindt plaats in de bureaus van Smart  (70, Emile Feronstraat, 1060 Brussel)op maandag 23 februari, van 13u tot 17u30. Het programma vindt u hier.

Gedurende deze sessie bespreken we de bovengenoemde enquête en het functioneren van de  werkgroep « Welfare Line » van CAE. Het doel van deze namiddag is om universitairen, vertegenwoordigers van de Europese instellingen en van de betrokken sectoren en organisaties te verenigen ten einde expertise en standpunten uit te wisselen over het onderwerp: toegang tot sociale zekerheid voor personen met onderbroken loopbanen.

Het algemene doel van de werkgroep “Welfare Line” bestaat erin om bruggen en synergieën te creëren tussen verschillende actoren zodat er nieuwe perspectieven volgen in de beschouwing over de toegang tot sociale zekerheid. Deze reflectie kadert in een lange termijn reflectie op Europese schaal.

De plaatsen  voor deze conferentie zijn beperkt, gelieve u in te schrijven via volgende e-mail : advocate@nullcultureactioneurope.org

Een document met een samenvattig van de conferentie zal snel volgen.