“Projector” by KOP vzw – Antwerpen 2 – 7/11

Annonces, Events - 19/10/2015

Kunstenorganisatie KOP organiseert voor het tweede jaar op rij het audiovisueel festival PROJECTOR. Van 2 t.e.m. 7 november verzamelt het kruim van de vj-wereld zich in Het Bos voor dé Antwerpse kunstmanifestatie van het geprojecteerde beeld. De visuele alchemisten zorgen wederom voor een audiovisuele immersie van de bovenste plank.

Het festival gaat op 2 november van start met de tweedaagse workshop ‘Parametric drawing @ Realtime 3D for VJ’s’, onder leiding van Pieter Coussement. Vanuit het perspectief van een beeldend kunstenaar worden deelnemers volledig ondergedompeld in de wereld van het vj’en, hardware hacking en programmeren. Er wordt voornamelijk gewerkt met Max7, Processing en Arduino (physical computing).

Op vrijdag 6 november staat PROJECTOR geheel in het teken van animaties en instrumentale muziek. Verscheidene illustratoren – waaronder Jango Jim, El Neoray (huistekenaar van KOP) en Tom Borremans (bekend van ‘Sociaal incapabele Michiel’) – zullen op de muziek live hun illustraties bewerken voor het publiek. De instrumentale tonen zijn afkomstig van O en Bounty Island.

Het Bos wordt op zaterdag 7 november ingepalmd door het audiovisueel en elektronisch geweld van dienst. VJ-kunstenaars MISTERT, NATCHE, Circle Ø Stripe en LichTraum experimenteren met bewegende beelden en projecties in de ruimte en op verschillende objecten. Ze nemen de bezoeker als het ware mee naar een nieuwe dimensie van de realiteit. Muziek is er van o.a. Different Fountains, Oaktree, Ssaliva en Ninjato.

Het audiovisuele festival begint beide dagen om 20u met een kortfilm van de vj’s op een soundscape van Waishing. Alvast reden genoeg om langs Het Bos te komen voor de PROJECTOR-belevenis van 2015.

 

www.kopvzw.be

Met dank aan de Stad Antwerpen // Smart //PastedGraphic-3 Vidi Square // Het Bos

 

Wanneer:  Maandag 2/11 & dinsdag 3/11 – Workshop van 10u – 17u

Vrijdag 6/11 – Deuren 20u

Zaterdag 7/11 – Deuren 20u

Inkom: Workshop = 40€, icl. lunch (beperkte plaatsen, inschrijvingen: info@nullkopvzw.be)

Event = 7€ < 22u < 10€, Combi 12€

Waar: Het Bos, Ankerrui 5-7 – 2000 Antwerpen