Projectoproep: Toon je werk in Lavallée Creative Spot

Projectoproep - 10/4/2014

In het kader van het Kunstenaarsparcours Molenbeek 2014 dat plaatsvindt van 6 tot 8 juni, lanceert ‘Lavallée Creative Spot’ een projectoproep. De winnaar kan zijn of haar werk tentoonstellen en mag rekenen op de promotie van de tentoonstelling.

Schilder- of beeldhouwkunst, fotografie, zang of muziek, dans of theater… alle creatieve disciplines komen in aanmerking. Raadpleeg de deelnemingsvoorwaarden hieronder.

Lavallée Creative Spot

Geïnteresseerd? Deelnemen is eenvoudig: vul het deelnemingsformulier in en stuur het samen met de andere documenten (zie hieronder) naar Pierre Pevée ( pep@nullsmart.coop). Het kan ook per post naar: Smart project Lavallée – Pierre Pevée – Emile Féronstraat 70 – 1060 Brussel.

Je kan je dossier nog tot 25 april indienen.

Info en deelnemingsvoorwaarden:

1. Context

Lavallé Creative Spot is een nieuwe co-workingruimte in een bruisende buurt in Oud-Molenbeek. Kunstenaars en creatieven vinden er een tentoonstellingszaal, een multidisciplinaire studio (voor foto, video), repetitieruimten en gedeelde werkplaatsen.

Met onze deelname aan het Kunstenaarsparcours bieden we een antwoord op de veelvuldige en steeds weerkerende vraag naar multifunctionele ruimten voor artistieke activiteiten binnen alle mogelijke disciplines. Het is ook een manier om ons te verankeren in het lokale culturele landschap.

2. Kunstenaarsparcours / Parcours d’Artistes Molenbeek 2014

Het Kunstenaarsparcours/Parcours d’artistes maakt gebruik van de uitstraling van ‘Molenbeek culturele metropool 2014’ om de creatie in al haar vormen in de kijker zetten. Beeldende kunst, video, dans, zang, keramiek en installaties gaan de dialoog aan met muziek, fotografie, scenografie en performance om een representatief overzicht van de hedendaagse creatie te geven.

Sint-Jans- Molenbeek is een gemeente waar kruisbestuiving tussen verschillende culturen onontkoombaar is. De gemeente is doorheen de jaren uitgegroeid tot  een vruchtbare grond voor kunst en creatie waar meerdere kunstenaars uit alle disciplines naast en met elkaar creëren. Deze pool van ontwerpers, kunstenaars en ateliers verrijken niet alleen het leven van de gemeente, ze zijn deel van haar ziel.

Sleutelwoorden doorheen het Parcours zijn ontdekking, verrassing en beweging. Aan de ontdekkingsdrang wordt voldaan door het rijke aanbod en diversiteit aan tentoongestelde werken. Ontmoetingen en initiatielessen met ervaren kunstenaars vullen de ontdekkingstocht aan.

3. Projectoproep

Deze oproep werd gelanceerd in het kader van het Kunstenaarsparcours/ Parcours d’artistes Molenbeek 2014 die plaatsvindt van 6 juni tot 8 juni 2014. De vernissage vindt plaats op vrijdag 6 juni tijdens een nocturne.
Wij bieden:

 • Een deelname aan het Kunstenaarsparcours / Parcours d’artistes Molenbeek
 • Een tentoonstellingsruimte van 350m²  in de  « Lavallée Creative Spot » in de Koorstraat 47  in 1080 Molenbeek
 • De promotie van de tentoonstelling (uitnodigingen, nieuws, persberichten,…)
 • De organisatie van de vernissage
 • Een vergoeding

Selectiecriteria :

 • Deze oproep staat open voor alle kunstenaars die in België wonen. Wonen of werken in Molenbeek is een troef maar geen beslissend criterium.
 • De oproep richt zich naar alle artistieke disciplines: schilderkunst, fotografie, video, design, performance. De kunstenaar moet aanwezig kunnen zijn op de vernissage.

De selectie gebeurt door een professionele jury uit de creatieve sector.

Planning

 • Lancering van de oproep : 9/4
 • Mogelijkheid tot een geleid bezoek van de ruimte vooraf. Deelname hieraan is niet verplicht  en heeft geen weerslag op de uiteindelijke selectie. Reserveren verplicht bij Pierre  pep@nullsmart.coop
  Datum: woensdag 16/4 en dinsdag 22/04 om 14u
 • Deadline dossiers : 25/4/2014
 • Selectie door de jury : 5/5

Lijst met aan te leveren documenten

Alleen dossiers die alle onderstaande elementen bevatten kunnen aanvaard worden:

 • Inschrijvingsformulier (download hier)
 • Artistiek CV (in PDF of Word-formaat)
 • Een algemene beschrijving van je werk (in PDF of Word-formaat)
 • Foto’s, documenten, … die je werk illustreren