LaVallée, creatieve hub van Smart, viert tweejarig bestaan, Brussel, 7-10/9

Bericht, Events - 16/8/2017

LaVallée, de creatieve hub van 6000m² gelegen in de kanaalzone in Molenbeek, viert haar tweede verjaardag. Dit initiatief van Smart, is na 2 jaar uitgegroeid tot een stedelijke werkplek waar dagelijks 130 (creatieve) ondernemers hun projecten ontwikkelen en ideeën uitwisselen.

Om deze verjaardag te vieren, organiseert LaVallée van 7 tot 10 september een expo, workshops, apéro’s en concerten. Je bent van harte welkom op dit feestelijke weekend.

De vernissage van de expo « Zoveel Many Trees >< Abattre »  met werk van 43 makers van LaVallée uit verschillende kunstdisciplines vindt plaats op donderdag 7 september vanaf 17u00.

Ontmoeting en uitwisseling

Gedurende de voorbije twee jaren is de voormalige wasserij geleidelijk aan omgevormd tot een multifunctioneel complex met bureaus, ateliers, ruimtes voor expo’s en events en je kan er ook terecht voor vormingen en repetities. Onder de residenten bevinden zich zowel visuele kunstenaars, grafisch vormgevers, filmmakers, designers en artisanale makers als mensen uit de communicatiesector. Het voornaamste doel om een werkruimte aan te bieden aan creatieve ondernemers. Het is een plek voor werk, ontmoeting en uitwisseling.
LaVallée zet ook in op de organisatie van tentoonstellingen. Dit jaar waren er onder meer het Festival ‘Résonances’, ‘Shelters’ door LaMontagne en ‘Going on going’ door St Luca.

Om de lokale verankering te verzekeren, werkt LaVallée samen met culturele actoren die de gemeente Molenbeek op een positieve manier willen belichten. Zo werd het Irisfeest op het gemeenteplein dit jaar mee geanimeerd door LaVallée.
LaVallée maakt deel uit van het European Creative Hubs Network, een netwerk opgericht door de British Council dat de samenwerking tussen 200 coworking spaces en creative hubs over heel Europa stimuleert.

Praktisch

Ontdek het volledige programma en de deelnemende kunstenaars hier. 

LaVallée: Adolphe Lavalléestraat 39, 1080 Brussel
Meer info via onze facebookpagina