Kom bij ons langs op het Brussels Creative Forum – 29 & 30/08

Annonces, Bericht - 5/8/2014

Het Brussels Creative Forum brengt de culturele en creatieve actoren uit de hoofdstad samen om elkaars activiteiten te leren kennen, te netwerken en ideeën uit te wisselen. Ook wij zijn dit jaar weer van de partij. 

bcf 2

Onze adviesverleners staan twee dagen lang klaar om al je vragen over onze zakelijke begeleiding en diensten te beantwoorden. We organiseren er ook een debat over alternatieve werkplekken: Co-working spaces: sociaal, stedelijk en ondernemend? De rondetafel vindt plaats op 29 augustus van 17u tot 18u30.

Pierre Pevée,  verantwoordelijke van het  project Creative Spot en medeoprichter van de Brussels Art Factory, zal er in gesprek gaan over het belang van co-working ruimten voor creatieve beroepen en voor de brede culturele sector.

Daarbij komen zowel de stedelijke sociale als economische aspecten van deze nieuwe werkplekken aan bod. De andere deelnemers aan het debat zijn Peter Bertels van coworking space Bar d’office (Flanders DC), Anis Bedda van Transformabxl en een vertegenwoordiger van citydev.brussels (GOMB). Deelnemen aan het debat is gratis. Schrijf je in via deze link.

Ook Sandrino Graceffa,  directeur van Smart, zal vrijdag 29 augustus deelnemen aan een aantal debatten over de economische aspecten van de artistieke sector.  Een eerste rondetafel draagt als titel: ‘Socio-professionele integratie: verband tussen cultuur en ontwikkeling van sociale ondernemingen’. De Europese Think Tank ‘Pour la Solidarité’ organiseert deze discussie. Begint: 14u, einde: 15u30. Om je in te schrijven klik je hier.

Een half uur later neemt hij deel aan het debat ‘Évolution et enjeux autour de l’emploi dans les professions créatives et artistiques’. Samen met Gaëtan Vandeplas (moderator van de discussie en directeur van het Guichet des Arts), en Jean-Gilles Lowies (socioloog verbonden aan o.a. de ULB en de ULG), zal hij er zich buigen over de ontwikkelingen in de professionele situatie van artiesten en creatieven. Dit debat eindigt om 17u30. Hier kan je je inschrijven.

Het volledige programma en alle andere inlichtingen vind je op: www.brusselscreativeforum.be

  • Waar? SQUARE Brussels Meeting Centre – Kunstberg
  • Wanneer? Vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus van 10 tot 20u