Gratis infosessie over de coöperatieve onderneming, Gent, 2/5 & Brussel, 19/5

Bericht - 5/4/2016

We stappen in juni over naar een coöperatieve vennootschap. Maar wat is dat precies? En werkt dit wel in de praktijk?  In deze gratis infosessie geeft Febecoop adviesbureau je inzicht in de coöperatieve basisprincipes. 

Verleden jaar in juni startten we het participatief proces « Smart in Progress ». Samen met onze talrijke leden, klanten, partners denken we na over de toekomst van Smart als coöperatie. De resultaten van dit reflectieproces zal als basis dienen voor het nieuwe strategische ontwikkelingsplan “Smart 2020” dat we op 28 juni 2016 voorstellen op onze algemene vergadering.

Tijdens deze algemene vergadering zullen de leden van Smart uitgenodigd worden om zich uit te spreken over de nieuwe oriëntaties.

Deze infosessie geeft je meer inzicht in de ins en outs van een coöperatie. Welke modellen bestaan er? Wat betekent het om lid te zijn van een coöperatie? Waarover gaat het als we het hebben over de democratische participatie van de coöperanten? …  De  aanbevelingen van de werkgroepen van Smart in Progress, zullen ook aan bod komen.

De infosessie wordt georganiseerd in samenwerking met  Febecoop, adviesbureau voor coöperatieve en sociale economie  en expertisecentrum voor coöperatief ondernemerschap.

Spreker
Peter Bosmans, Directeur Febecoop Adviesbureau.

Praktisch
Deelnemen is gratis maar inschrijven verplicht.

Gent: maandag 2/5 van 14u tot 17u
Adres: ACEC-site,  Dok Noord 4E/001, 9000 Gent

Brussel: donderdag 19/5 van 9u30 tot 12u30,
Adres: Smart, Emile Feronstraat 70, 1060 Brussel (op 5 min wandelen van het Zuidstation)
Schrijf je hier in voor Brussel.

Voor meer info kan je contact opnemen met Nele, E: ron@nullsmart.coop, T:  02/ 543 77 22