Exodus / Movement of KAPOW people // 21/12 – 17u

Geen onderdeel van een categorie - 14/12/2015

Op de langste avond van het jaar maakt Hotel d’Hane Steenhuyse, het zogenaamde ‘stadspaleis’ in de Veldstraat, zich op voor een openluchtfilmavond. Wees welkom op deze uitzonderlijke locatie in het centrum van de stad. Vanaf 17 uur tot middernacht kan je er terecht voor film (op verwarmde banken) maar ook sfeer, warme en frisse dranken én raclette!In het kader van SORRY, NOT SORRY  kan je de première van Exodus bekijken, een documentaire over kunst, muziek, migratie, surf en skate van het kunstenaarscollectief KapOw met live begeleiding door Raffaello Visconti en Owen Weston.


21u00 – Exodus – Movement of KAPOW people – Matthias Hoogewys 
Belgische artiesten kleuren Marokko

In 2014 was het 50 jaar geleden dat België een akkoord sloot om Marokkaanse migranten het gat in de arbeidsmarkt te laten vullen. Tijd voor een omgekeerde exodus, dachten enkele jongeren van het creatief collectief Kapow.
Ze migreerden naar het thuisland van hun Marokkaanse vrienden om er via straatkunst, muziek, skateboarden en surfen hun inburgering makkelijker vlot te trekken. Naast de vijfkoppige vaste kern, vlogen een extra bende artiesten en muzikanten uit België en Nederland over voor een creatieve climax in het door het lifestylemerk O’Neill opgezette House of Art.
Een street-artiest, een gitarist, een fotograaf, een filmmaker en surfende skateboarder en Kapow locomotief Matthias Hoogewys vormden de vaste kern van deze missie die via enkele grote steden over de bergen tot aan de woestijn trok.
“Kapow is een positieve beweging die boardsporten, street art en muziek mixt en streeft naar een beetje betere wereld”, vertelt Matthias die de lijm tussen de bonte bende vormt. In Marokko beschilderden we heel wat maagdelijke muren, onder andere samen met straatkinderen uit een opvangcentrum, en tegelijkertijd werden songs voor de film gecomponeerd. Jong muzikaal gitaartalent Raffaelo Visconti kreeg die eer. Hij liet lokale muzikanten verder borduren op zijn werk en omgekeerd om zo tot een interessante heen-en-weer-soundtrack te komen.

Trailer: https://vimeo.com/109834491 
PRAKTISCH

Maandag 21 December van 17u00 tot 00u00
Binnentuin Veldstraat 55, 9000 Gent
Dit evenement is gratis
Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via Uitbureau, verwarmde plaatsen zijn beperkt!
T. 09/233 77 88 
E. tickets@nulluitbureau.be