Brussel 13 > 17/09 – Hip-hop weekend

Evenements - 5/9/2017

Van 13 tot 17 september 2017 brengt het Brusselse Détours Festival de verschillende hip-hopdisciplines samen: dans, muziek, beeldende kunst. Het biedt een podium aan Belgische en internationale kunstenaars, met en zonder ervaring, van deze urban art, open, positief, enthousiast en geëngageerd. Het festival is een springplank voor de lopende creaties, een showcase voor voltooid werk, en omwille van haar gratis activiteiten in de straat een vector voor sociale cohesie.

Ontdek het programma

SMart volgt het festival reeds meerdere jaren en ondersteunt dit jaar twee events, waarvoor we iedereen van harte uitnodigen.

« FACE A : Block Party » – 15/09 om 20u30 – in het kader van de dansavond Huis van de culturen in Sint-Gillis

Het gezelschap « Des hommes qui portent et des femmes qui tiennent » stelt een werk in progress voor « FACE A : Block Party ».

Deze creatie van Kurtis Garcia en Morgane Lenzi mengt circus en hip-hop om de origines van de hip-hop in de verf te zetten, en de identiteit en de plaats van de vrouw. Deze eerste try-out dient als springplank naar een ambitieuzer projet “Neptumiu Ratons” voorzien voor 2019. Opgestart met de steun van hun mentor Milan Emmanuel, maakte dit project deel uit van het mentoringprogramma van Smart in 2017.

 

https://vimeo.com/231051356

 

Battle Abstrkt – 17/09 vanaf 14u – Ravenstein Galerij

La Battle Abstrkt verenigt bijzondere dansers afkomstig uit uiteenlopende werelden zoals uit de hip-hop en het circus. De doelstelling is om zo abstract en experimenteel mogelijk te zijn. De originaliteit primeert op de techniek. La Battle Abstrakt ontvangt een jury samengesteld uit verschillende uitzonderlijke dansers: Rubberlegz, Drosha Grekhov et Slowmotion Phax !

DJ ODILON (RE:FRESH/BRUZZ), DMC Vice-Kampioen Battle & Scratch, ritmeert de beats en breaks van de dansers.

De winnaar van de Battle wint een cheque van Smart ter waarde van 300€.