No Blossom, No Moonlight – 12.09.2015—06.12.2015

Geen onderdeel van een categorie - 24/11/2015

No Blossom, No Moonlight’ is het eindresultaat van de eerste STRT Kit editie, een initiatief van Studio Start in samenwerking met AIR Antwerpen en Extra City kunsthal. Met Karolien Chromiak, Jane Coppin, Elise Eeraerts, Daan Gielis, Lore Van Roelen. Gecureerd door João Mourão & Luis Silva.

Vijf beloftevolle kunstenaars werden geselecteerd voor dit internationale ontwikkelingsplatform. Naast het gebruik van een collectieve werk- en projectruimte ontmoetten ze gedurende een jaar internationale curatoren, kunstenaars en organisatoren en gaven tijdens een werkbezoek aan Beiroet een presentatie in Villa Fleming.

Deze tentoonstelling toont nieuw werk van de vijf kunstenaars, beïnvloed door de ontmoetingen en ervaringen die dit jaar met zich meebracht. Voor de tentoonstelling worden zij ondersteund door de curatoren Luis Silva en João Mourão (Kunsthalle Lissabon, Portugal).

Eerder dan zich als een thematische groeps-tentoonstelling te presenteren of de verschillende artistieke praktijken onder één verenigende narratieve koepel te willen samenbrengen, tracht het curatoriële voorstel een tentoonstelling op te bouwen door te benoemen waartoe het niet in staat is, en tegelijkertijd in te gaan op de kunstwerken door te onderzoeken wat ze niet zijn. De idee van cureren als ‘apophasis’, of als een ‘via negativa’ presenteert zichzelf als een zeer productief retorisch instrument. Het activeert – doorheen ideeën over de uitsluiting van gekende negatieven en een betoog van ontkenning – waar de tentoonstelling echt over gaat.