Be.Impact, let’s be inspired

Evenements - 27/6/2019

Belgium Impact inspireert en verbindt sociaal ondernemers.

Onder impuls van Zijn Majesteit Koning Filip werkten 25 organisaties – waaronder Smart – de voorbije maanden samen aan een nieuw platform voor en over sociaal ondernemerschap.

Van ontelbare initiatieven in ons land is het doel niet alleen efficiëntie of het maken van winst, maar ook het scheppen van menselijke toegevoegde waarde. Het sociale ondernemerschap is daar een mooi voorbeeld van,” aldus de koning tijdens de lancering op 25 juni in Brussel.

Belgium Impact (BE.I) wil bijdragen aan het werk van sociaal ondernemers, hun initatieven en deze van ondersteunende organisaties.

Het doel: sociaal ondernemers promoten bij de Belgische bevolking, mensen informeren over activiteiten en expertise over sociaal ondernemen en de interactie tussen sociaal ondernemers en het ecosysteem versterken. Het collectief werkt onder impuls van het Belgische koningshuis en bestaat onder meer uit de Sociale InnovatieFabriek, Close the Gap, Coopcity, VUB, LITA.co en Smart.

Op de website vind je voorbeelden van sociaal ondernemers uit heel België. Wekelijks worden er nieuwe voorbeelden op geplaatst. Ben je zelf een sociaal ondernemer? Je kan je verhaal ook zelf posten (in je eigen moedertaal).

Daarnaast is er ook een overzicht van organisaties die je helpen om te sociaal ondernemen en een (groeiende) bibliotheek van publicaties over het thema.