Parcours d’Artistes Molenbeek 2014 – 35 kunstwerken in de nieuwe coworkingruimte

Events - 26/5/2014

5000m² aan gedeelde ateliers en tentoonstellingsruimte: Lavallée Creative Spot opent binnenkort haar deuren in het hart van een wijk in volle expansie. Naar aanleiding van het Parcours d’Artistes/Kunstenaarsparcours Molenbeek 2014 kan je de ruimte in avant-première ontdekken van 6 tot 8 juni.

Coworking is hot in Brussel. Lavallée Creative Spot speelt in op deze trend en richt zich naar kunstenaars en creatieven die op zoek zijn naar een gedeelde en flexibele werkplek. In de gebouwen van de Koorstraat in Oud-Molenbeek zijn er tentoonstellings- en repetitieruimten, een multidisciplinaire studio, ateliers en kunstenaarsresidenties. Naast deze werkruimten kan je een beroep doen op allerlei diensten afhankelijk van je noden.

Het initiatief maakt deel uit van een netwerk van Creative Spots waaronder ook de coworkingruimte van de Kesselsstraat in Schaarbeek, de lokalen van de Brussels Art Factoy in St-Gillis en die van het Centre de Création des Tanneurs in Luik.

werk van Bahir Bilal

De officiële inhuldiging van Lavallée Creative Spot zal plaatsvinden op 17 september. De ruimte zal echter in avant-première toegankelijk zijn van 6 juni tot 8 juni naar aanleiding van het Parcours d’Artistes/Kunstenaarsparcours Molenbeek 2014.

11 kunstenaars werden geselecteerd na een projectoproep en zullen er hun werk tentoonstellen: Lauwaert Anneke (installatie en beeldhouwkunst) – Bahir Bilal (installatie, schilderkunst en beeldhouwkunst) – Sauvand Coline (tekening en illustratie) – Taraskoff Marc (schilderkunst en illustratie) – Zéno Thierry (video-installatie) – Grenier Noé (installatie, foto, beeld) – Kuklo Justyna (schilderkunst) – Economidis Vassilis (schilderkunst) – Surviladze Merab (schilderkunst) – Racasse Lucas (bootleg illustratie) – Menesson Ludovic (schilderkunst). Je kan hen ontmoeten tijdens de vernissage op 6 juni vanaf 19u.

De beroemde couturier Jean-Paul Lespagnard geeft bovendien op zaterdag een workshop in Lavallee Creative Spot. Neem contact op met het Huis van culturen en sociale samenhang van Molenbeek voor meer info en om je in te schrijven: 02/415 96 12

_________

In samenwerking met:

molenbeeklogo_MCCS