Opleiding

Economische ontwikkeling

Eco 1: Definieer je project

[Datums: Catalogus 2024 in voorbereiding]

Ondernemen doe je vanuit passie. Passie voor een product of dienst, waarvan jij vindt dat het er verdorie al lang had moeten zijn. Of waarvan je vindt dat het op een andere manier mag & kan. Het kan ook passie zijn voor het Creëren, het onderhandelen, het innoveren, …

Maar hoe maak je daar nu een dienst of een service van die je in de markt zet? Of hoe herdefinieer je jouw idee, binnen een markt of sector die veranderd is? Hoe zorg je ervoor dat jouw aanbod door je klanten begrepen wordt? Dat je geen verwachtingen creëert die je niet kan of wil inlossen. Dat de klant krijgt waar hij of zij om vroeg, niets meer en ook niets minder? Of… mag het een beetje meer zijn?


Je kan deze opleiding ook volgen in het kader van de reeks

Doelstellingen

  • Onderzoek verder wat het doel is dat je met je zaak wil bereiken. Verlies de bigger picture niet uit het oog.
  • Vind een manier om je product te beschrijven aan verschillende klanten en andere stakeholders.
  • Stem deze manier af op de markt en op jouw eigen taal, jouw eigen woordenschat.

Inhoud van de opleiding

  • Product definiëren vanuit het product model canvas.
  • Service & service segmenten volgens het value proposition canvas.
  • Lean pricing vanuit je eigen valuesysteem, want op een canvas mag je schilderen.
  • Name it, box it, sell it. Over baselines en gewenste effecten.

Praktische informatie

  • Duur van de opleiding: 9u45 tot 15u.
  • Zodra we je inschrijving ontvangen hebben, krijg je een mail met de nodige info (adres en zaal, internetlink als de opleiding online gegeven wordt, betalingsmodaliteiten ...). 

Prijs

·        € 30 voor Smart-vennoten en € 90 voor niet-vennoten ; € 50 voor Smart-partner 

·        Deze prijs omvat dranken (koffie, thee en water), maar geen lunch. 

An Dours is als freelancer reeds 5 jaar workshop-wizzard en procesbegeleider voor kleine en middelgrote teams. Over soft skills. Want daar durven in duiken is volgens An het dapperste wat er is. Daarnaast is ze zoektochtbegeleider en bewustzijnscoach voor iedereen die ‘Er meer uit wil halen dan op dit moment lukt.’ Zowel met ondernemersdoelen als persoonlijke doelen gaat ze samen met je aan de slag. Ze durft daarin zowel kwetsbaarheid- als leiderschapspaden bewandelen. An is een Voeler, Flexdenker en woordkunstenaar in haar kern en van daaruit beweegt ze haar hele carrière. Ze brengt een spraakwaterval mee, een neurodivers brein, een nieuwsgierige blik en een gedreven hart.

Bij BlinkOut vzw zet ze als founder alles op alles om onzichtbare drempels te benoemen en bespreekbaar te maken, want Iedereen straalt Vanbinnen.