CliK Agency:
tijd winnen om creatief te zijn en vol in te zetten op communicatie

Ninon Cuvelier en Célia Kaminski maken grafische ontwerpen voor de communicatie van merken of organisaties. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie en besloten om samen een onderneming te starten, die zowel in Frankrijk als België voet aan de grond heeft. Het resultaat: CliK Agency, een creatief bureau dat een visuele identiteit creëert voor vrije beroepen, cultuurprojecten, diverse producten of infocampagnes. Hun talent en vermogen om de dingen anders te bekijken, valt elke keer weer in de smaak bij hun klanten. Om zich daar volledig op te kunnen focussen, wilden ze dan ook een oplossing vinden voor het administratieve aspect. En zo kwamen ze terecht bij de coöperatie Smart, voor de tools, de begeleiding en het advies van hun adviesverleners.


 

 

Célia Kaminski en Ninon Cuvelier

Grafisch ontwerp van digitale en geprinte communicatie voor producten en ondernemingen
Een Frans-Belgisch duo dat zowel in België als in Frankrijk werkt

25 en 24 jaar

Aan het roer van creatief bureau CliK Agency

Ingeschreven bij Smart sinds 2020
Interview

Wie zijn jullie, wat doen jullie en hoe zijn jullie daartoe gekomen?

Wij zijn Célia Kaminski en Ninon Cuvelier, een Frans-Belgisch duo van 25 en 24 jaar oud.

We hebben elkaar ontmoet tijdens onze studie Reclame – Toegepaste Kunst aan de HELHa in Bergen. Na onze studies gingen we elk op zoek naar werk, maar in ons vakgebied is dat heel moeilijk. Daarom namen we de beslissing om ons eigen creatief bureau op te richten. Zo zag CliK het levenslicht, nu acht maanden geleden.

We creëren digitale en/of geprinte communicatiedragers voor merken, ondernemingen of producten. Of anders gezegd: we maken logo’s, visitekaartjes, affiches, flyers, websites, content voor sociale netwerken, noem maar op … We creëren dus alles wat onze klanten meer zichtbaarheid kan bieden.

"We creëren alles wat onze klanten meer zichtbaarheid kan bieden"

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Smart?

Van horen zeggen. We kennen verschillende mensen die met Smart werken.

Jullie zijn lid sinds 2020. Vanwaar die beslissing om bij Smart in te schrijven?

Omdat we vinden dat het een goede hulp is om als zelfstandige met een activiteit te starten, zeker voor het beheer van facturen en arbeidsovereenkomsten. We zijn ook nog maar halftijds bezig met onze activiteit en dankzij Smart winnen we tijd met de administratie.

"We werken efficiënt en vullen elkaar aan"

Hoe is jullie samenwerking ontstaan? Hadden jullie daarvoor elk een activiteit?

Tijdens onze studie werkten we al samen voor schoolprojecten en dat verliep altijd vlot. We hebben niet alleen een goede band, maar kennen ook de sterktes en zwaktes van de andere in ons werk, waardoor we heel efficiënt kunnen samenwerken. We vullen elkaar aan en de taakverdeling gebeurt als vanzelf. Het is voor ons beiden de eerste activiteit.

Hoe verloopt jullie samenwerking als Frans-Belgisch duo?

In normale omstandigheden gaat dat heel goed. We proberen af te wisselen waar we werken, nu eens in Frankrijk, dan weer in België, maar de meeste van onze klanten zijn momenteel vooral Belgisch. Het is dus zo dat Célia meer tot in België moet komen. Tijdens de coronaperiode hebben we wel onze verplaatsingen beperkt en we proberen meer te telewerken. Dat werkt relatief goed, maar toch hopen we binnenkort weer naar een ‘normale’ situatie te kunnen terugkeren.

Doordat we in twee landen actief zijn, hebben we elk ons netwerk, waardoor we dan weer makkelijk ons klantenbestand kunnen uitbreiden. Dat is wel fijn.

"We proberen af te wisselen waar we werken"

Hoe kijken jullie terug op het eerste jaar van jullie activiteit?

Eerder positief. We hebben al voor verschillende klanten gewerkt en zijn trots op de resultaten. Bovendien waren alle projecten heel divers en interessant. De klanten zijn tevreden met onze prestaties en vinden doorgaans dat we elkaar goed aanvullen en efficiënt werken. Soms is het nog moeilijk om alle administratieve aspecten van onze activiteit te begrijpen, maar onze adviesverleners bij Smart zijn een grote hulp.

"Trots op de resultaten"

Wat zijn de plannen voor 2021?

Onze activiteit voltijds kunnen doen en een vaste werkplek vinden waar we onze klanten kunnen ontvangen.